Delo Zahe Hadid – ultramoderna Roca London Gallery

by | June 22, 2013
Ultramoderna Roca London Gallery

U enterijerima moderne arhitekture zadovoljavajući i estetske i funkcionalne kriterijume, cementni pod i dalje zauzima značajno mesto. Cementni pod daje posebnu dimenziju enterijeru, bez obzira da li ponekad deluje futuristički ili sasvim obično. Rušenjem osnovnih postulata arhitekture – zidova, tavanica, fasade, dobijate na slobodi da ponovnim okupljanjem svih elemenata stvorite novu prostornost.

Ultramoderna Roca London Gallery Ultramoderna Roca London Gallery

Ultramoderna Roca London Gallery nalazi se u neposrednoj blizini Chelsea Harboura i prilikom njene realizacije korišćeni su kvalitetni proizvodi za izradu cementnih podova i polaganje keramičkih pločica koji su omogućili da ova galerija dobije izvanredno prepoznatljiv i avangardni izgled.

Ultramoderna Roca London Gallery

Za ovaj projekat bila je zadužena jedna od najpoznatijih arhitekata današnjice Zaha Hadid sa svojim timom Zaha Hadid Architects. Jedan deo Roca galerije prekriven je isključivo Roca keramičkim pločicama. Zanimljivo je to, da je svaku pločicu dizajnirao tim Zahe Hadid kreirajući jedinstven raster.

Element vode je poslužio kao inspiracija za transformaciju spoljašnjeg i unutrašnjeg prostora galerije. Kao da je voda svojim tokom menjala i oblikovala svaki detalj poda, zida, svoda, rasvete. 

Ultramoderna Roca London Gallery

Izvor: www.podovi.org