Udobne, a lepe – fotelje u savremenom enterijeru

by | October 11, 2023

Fotelje imaju važnu ulogu u oblikovanju enterijera, kombinujući funkcionalnost i estetiku u stvaranju prijatnog i privlačnog okruženja. Bez obzira na to da li ste ljubitelj klasičnih ili preferirate moderne varijante, fotelje imaju sposobnost da unaprede bilo koji enterijer.

Veliki  izbor fotelja različitih stilova i karakteristika doprinosi njihovom lakom uklapanju u ostatak ambijenta, a takođe daje i mogućnost odabira posebnih stilskih karakteristika, koje je „neće“ povezati sa enterijerom, ali će je na taj način dodatno istaći i učiniti najatraktivnijim komadom nameštaja u životnom prostoru.

Dizajn fotelja određen je različitim materijalima izrade, oblicima i veličinama, tako da uvek možete pronaći onu koja će se savršeno uklopiti u vaš prostor, ali i elegantnu fotelju koja će vašoj dnevnoj sobi dati dašak sofisticiranosti, a istovremeno vas podržati da se potpuno  odmorite.

Prilikom odabira fotelje, prvobitno treba razmisliti o boji i vrsti štofa koji želite, kao i dizajnu fotelje koji treba da se uklopi uz ostatak prostora u vašem domu. Moderne fotelje često postanu i akcentni komad u prostoru, jer se definišu dizajnom, a ističu materijalima i bojom.

Pravo moderno rešenje za uređenje dnevnog boravka je fotelja MARTIN, koja pruža mogućnost spuštanja naslona u cilju većeg komfora, a pored estetske uloge ima i funkcionalnu ulogu. Tanki visoki nogari doprinose eleganciji same fotelje.

Zbog svojih metalnih nogara i donjeg rama, odlično se uklapa i u industrijski stil uređenja, a sjajna je kombinacija uz otvorenu policu NEWCASTLE 4 koja unosi jedinstvenu estetiku u koncept životnog prostora. Ovakva polica je zanimljiv dodatak prostoru i privlačna enterijerska ideja, a upotrebni prostor je organizovan na četiri police koje daju dovoljno prostora za izlaganje sitnica.

Trend nameštaja zaobljenih ivica ponovo je veoma aktuelan u dizajnu enterijera, pa ga možete primeniti i prilikom odabira idealne fotelje za vaš dom.

Dodavanjem zaobljene fotelje doprinećete da se razbije oštri raspored nameštaja, a bilo da je reč o ambijentu dnevnog boravka, ili modernih poslovnih prostora, odličan izbor je fotelja CENTER, koja će svaki prostor učiniti atraktivnim. Može biti odličan kontrast geometrijski pravilnim komadima nameštaja, poput komode DUERO 5F 90 u grafit sivom dekoru.

Kao idealan izbor za dnevnu ili radnu sobu za ljubitelje retro stila dizajneri enterijera Forma Ideale predlažu fotelju RETRO LUX, koja posebnu pažnju privlači svojim izgledom, a izražen komfor je čini omiljenim mesto za odmor i predah od dnevnih obaveza.

Iako pripada retro stilu, zbog svetlih tonova konstrukcije i štofa, odlično se slaže sa popularnim skandi stilom enterijera, poput vitrine BALI 53A sa zatvorenim i otvorenim delom, koja sledi savremene principe u dizajnu nameštaja i donosi potpuno nov enterijerski doživljaj u vaš dom.

Prilikom odabira idealne fotelje za vaš dom, važno je da obratite pažnju na najvažnije karakteristike, kao što su komfor, funkcionalnost i, naravno, estetika. Efekat koji želite da postignete izborom stila je na vama, pa odlučite da li ćete podržati već odabrani stiski pravac u vašem domu, ili ćete dizajnom fotelje napraviti i estetski i stilski kontrast i učiniti svoju fotelju sjajnim akcentnim komadom nameštaja u prostoru. U svakom slučaju, najvažnije je da birate tako da vaša nova fotelja postane vaše omiljeno mesto za odmor i relaksaciju.