Trpezarijski sto i stolice: Kako ih uskladiti?

Ne postoji priručnik za to kako uskladiti trpezarijski sto i stolice. Ipak, mi imamo nekoliko predloga za vas.

by | February 11, 2023

Ne postoji priručnik za to kako uskladiti trpezarijski sto i stolice. Ipak, mi imamo nekoliko predloga za vas.

Kako uskladiti trpezarijski sto i stolice?

Kada je u pitanju prostor za konzumiranje hrane nema pravila.Tako da ne brinite ako još niste uspeli da uskladite stolice sa stolom. Sve je stvar intuicije, mašte i igranja sa bojama tako da su jako male šanse da pogrešite u ovome.

Trpezarijski sto i stolice: Ukombinujte razlike

Sto i stolice sa različitim materijalima i dekoracijama mogu se kombinovati da bi se dobio efekat iznenađenja. Možete ih izmešati u parovima ili da bude baš svaka stolica za sebe. To je savršena ideja za one koji imaju problema sa donošenjem odluka ili za one koji sakupljaju neobične stolice. Ovaj metod najbolje funkcioniše u velikim prostorijama.

 

Kombinacije: Moderne stolice i antikni sto i obrnuto

Antikni komad nameštaja je zanimljiv način da dodate misteriju u vaš enterijer. To takođe može biti način da porodičnom komadu nameštaja date novi život. Važno je da u ovim stvarima ne preterujete. Kada su u pitanju trpezarijski sto i stolice, najbolje bi bilo da nasuprot antiknog stola budu moderne stolice u svetlim nijansama.

 

Stakleni trpezarijski sto i stolice

Stakleni sto i stolice su dugo smatrane maksimalnim izrazom formalnosti. Takođe su sinonim za eleganciju. Međutim, ovaj izbor ima i jednu manu. Nameštaj bi trebalo imitira neki drugi deo prostorije, ali njihova providnost čini da se sve u prostoriji vidi.

Stolice koje će osvežiti drveni sto

Ako vaš trpezarijski sto ima masivne i blago rustične oblike, kombinacije sa svetlim i šarenim stolicama mogu biti efektne. Naravno, sve zavisi od toga koliko volite da eksperimentišete.

Trpezarija u kuhinji

Ako su vam trpezarijski sto i stolice u kuhinji, onda postoje dva načina da ih uklopite: kontrast ili sličnosti. Ako smatrate da je trpezarija centralni deo vaše prostorije i asocira vas na zajedništvo, onda se služite kontrastom. Ako ipak, ne želite da na ovaj deo skrećete paćnju, onda ga mimikrirajte neutralnim bojama i materijalima.

Kao što je već rečeno, teško ćete pogrešiti šta god da uradite. Ovo je prostor za vas i vašu porodicu i najbitnije je da se vama dopada. Međutim, ne bojte se da probate! Možda vam se neka od ideja dopadne!


Snežana Vranić

FollowTheFlow/GettyImagesPlus