Trpezarija je srce svakog doma

Trpezarija, kao prostorija koja okuplja čitavu porodicu, ali i prijatelje, jedna je od centralnih tačaka svakog doma. Baš iz tog razloga, važno je urediti je tako da bude lepa na oko, ali i prijatna za sve one koji u njoj borave.

by | July 29, 2021

Trpezarija, kao prostorija koja okuplja čitavu porodicu, ali i prijatelje, jedna je od centralnih tačaka svakog doma. Baš iz tog razloga, važno je urediti je tako da bude lepa na oko, ali i prijatna za sve one koji u njoj borave.

Prilikom izbora nameštaja za ovu prostoriju, najvažnije je obratiti pažnju na trpezarijski sto i trpezarijske stolice. Kada govorimo o stolu, trebalo bi izabrati kvalitetnu ploču stola, ali i osmotriti njegovu završnu obradu, dok kod trpezarijskih stolica najpre treba da primetimo udobnost. Takođe, u obzir treba uzeti i dimenzije ovih komada nameštaja, kako bi se dobio funkcionalan prostor, ali i dezeni stola i stolica, koje svakako stilski treba uklopiti.

Izbor ovih elemenata može biti prilično skup i zahtevan zadatak ukoliko su na raspolaganju beskrajne mogućnosti, međutim, ako se prate stručne instrukcije i saveti, do greške neće doći.

Lako uklopive plastične stolice

Stolice sa plastikom su odličan izbor, a u prilog tome govori njihova udobnost, otpornost na vodu, laka prenosivost, ali i modernost koja se, pored trpezarijskog ambijenta, može uklopiti i iskoristiti kao baštenski nameštaj.

Trpezarijske stolice PS-802 u kombinaciji drveta i plastike, koje možete birati u crnoj i beloj boji, omogućavaju kombinaciju stilova, a uz njih bi se odlično uklopio i trpezarijski sto OSCAR TS 160×90.

Minimalističke stolice
Trpezarijsku stolicu NF-901A, dostupnu u crnoj i beloj boji, odlikuje izvanredan minimalističkih dizajn i savršena ergonomija. Još ukoliko je spojite sa trpezarijskim stolom DOMUS 135×80, u kombinaciji belog i beton dekora, ostvarićete efekat prozračnosti i prostranosti.

 

Drvene stolice
Za sve ljubitelje dekora drveta, odličan izbor je trpezarijski sto M21F, zajedno sa trpezarijskim stolicama G504, koje se uklapaju i u skandinavski, ali i u retro stil. Pored prilagodljivosti različitim stilovima, one pružaju i izuzetnu udobnost i ostavljaju utisak neprolaznog, bez obzira na tip doma. Uz drvo dekor se savršeno uklapa zeleno sobno bilje koje će dodatno oplemeniti prostor, pa ga tako možete iskoristiti kao dekoraciju, ali i prečišćivač vazduha.

 

Moderne stolice
Sa modernim ambijentom nikada nema greške, pa dizajneri enterijera Forma Ideale savetuju da izaberete elegantne trpezarijske stolice KRIS u zelenom štofu, koje čine spoj udobnosti i savremenog dizajna. Posebnu estetsku privlačnost istuču forma i dizajn, a kako je konstrukcija nogara ovih stolica dijagonalna, naglašava se i fokus prostorne dinamike. Uz ovakav ambijent odlično se uklapa trpezarijski sto DARLING, atraktivnog i savremenog dizajna, koji dodatno ističe estetiku cele prostorije.

Među širokim asortimanom i velikim brojem stilova, verujemo da ćete pronaći elemente nameštaja koji su baš po vašoj meri i ukusu. Ukoliko se odlučite za neki od ovih predloga, zadovoljstvo je neizostavno, a uživanje u estetici i udobnost prostorije odmah će se popeti na viši nivo.