Starine su trend: 7 starih predmeta koji su ponovo u modi

by | January 25, 2023
7 predmeta koji se vraćaju u modu

Koje stare predmete definitivno ne treba otpisivati, jer njihova relevantnost ponovo dobija na zamahu.

Mnogi ljudi i dalje s poštovanjem čuvaju  predmete sa oznakom YU. Neki od njih, iako odavno nefunkcionalni i prevaziđeni nisu tu samo da bi prizvali prijatne uspomene – oni su odličan izbor za dekoraciju.

 

Radiola

Jedna od neobičnih unutrašnjih dekoracija može biti radiola, koja će u nekim slučajevima biti veoma korisna stvar. Ako želite da napravite pravu retro zabavu, onda obavezno koristite radio da iznenadite goste. Ako je uređaj pokvaren, samo ga koristite kao originalni noćni ormarić.

Metalna stona lampa

Sećate ih se? Gotovo da nije bilo kancelarije ili doma u kojima nije bilo ovakve zglobne lampe. Danas, ovaj dizajn pripada industrijskom stilu koji je još uvek jedan od prvih trendova za kojima treba posegnuti u dekoraciji.

Telefon sa brojčanikom

Ovo je pravi simbol neke davne ere, gotovo ga je nemoguće naći u prodavnicama. Uz njega možete napraviti pravu malu dekorativnu kompoziciju koristeći predmete tog vremena. Budite sigurni da će vaši gosti ceniti vašu kreativnu improvizaciju.

Miljei

Nekada su miljei ukrašavali enterijere svih jugoslovenskih stanova. Pokrivali su televizor, noćne ormariće i stoliće za kafu. Ali ko je rekao da su miljei neukusni i da ih treba otpisati? Pokažite originalnost, uramite ručni rad vaše bake i okačite ga u dnevnoj sobi. Kakav fenomenalan ukras za zid!

Mašina za šivenje

Da li ste nekada videle staru mašinu za šivenje? Sa postoljem čije su stranice ornamenti od kovanog gvožđa, a ploča od punog, kvalitetnog drveta. Izvadite mehanizam i dobićete fenomenalan stilski stočić.

Kredenac

Još u osamdesetim, gotovo svaka kuća imala je bar jedan kredenac sa staklenim delom. Prekriveni masnom farbom, zeleni, plavi, beli… Ako i vi imate sličan komad, lako ga možete prefarbati u bilo koju boju koju želite i uklopiti u moderan dizajn. Ne plašite se eksperimentisanja ne samo sa svetlim bojama, već i sa oslikavanjem.

Satovi

Podni sat. Ovakvi satovi izgledaće sjajno u dnevnoj sobi u klasičnom stilu, a vaš omiljeni sat sa kukavicom će ukrasiti kuhinju. Nemojte žuriti da se oslobodite budilnika stare proizvodnje, koji takođe mogu biti odličan dekorativni element na noćnom ormariću.


H.Dunđerov

KatarzynaBalasiewitch/GettyImagesPlus

Tags: