Savršeno predsoblje – i praktično i estetski privlačno

by | May 25, 2023

Prilikom uređenja i dekorisanja doma često zaboravimo na važnost predsoblja, koje bi trebalo da bude dobro osmišljeno kako bi se stvorio pozitivan prvi utisak, ali i maksimalno iskoristio raspoloživi prostor.

Ne zaboravite da mali detalji mogu imati veliki uticaj, pa je važno fokusirati se na funkcionalnost i estetiku predsoblja, kako biste svakome ko uđe u vaš dom poželeli dobrodošlicu. Zato, bilo da je velika ili mala kvadratura prostora koja je izdvojena za predsoblje, najbitnija je njegova funkcionalnost i sama estetika.

Za manja predsoblja najbolji izbor je nameštaj koji odgovara potrebama svih članova porodice.  Odnosno, ukoliko garderobu, jakne i ostalu sezonsku odeću držite skladištenu u drugoj prostoiji kada ih ne koristite, ova opcija predsoblja predstavlja najbolji izbor.

Članak se nastavlja posle reklama

Kombinacija cipelara, čiviluka i taburea idealna je opcija za praktično odlaganje. Cipelar BUSETO 3K predstavlja veoma funkcionalno rešenje za odlaganje obuće sa zatvorenim policama. Pored toga što je dostupan u artisan hrastu i opak beloj, još jedna povoljnost BUSETO cipelara je što postoje još dve opcije istog u različitim dimenzijama, za idealno rešenje svakog doma.

Čiviluk HARRY takođe će doprineti funkcionalnosti predsoblja, a na njegovu gornju površinu možete kao dekoraciju postaviti dekorativni natpis ’HOME’, koji će biti sjajan detalj za toplu dobrodošlicu. Neizostavan deo svakog predsoblja je i stalak za kišobrane, a za dodatnu udobnost prilikom obuvanja postavite tabure OSCAR. Jastuk sa zanimljivom jastučnicom u boji biće lepa dekoracija za tabure, ali i ceo kutak.

Kod predsoblja manje kvadrature, pored estetike, prioritet je i praktičnost. Konzolni stolovi, bočni stolovi ili police za cipele se obično nalaze u ulaznim hodnicima, jer su i dekorativni i praktični. Takođe, glavnu ulogu u predsoblju uvek će imati ogledalo, bilo veliko ili malo, uokvireno ili ne.

Članak se nastavlja posle reklama

Predsoblje koje je veoma praktično i ispunjava sve osnovne zahteve za ovaj kutak je predsoblje EASY, koje zajedno sa ostalim dodatnim elementima, poput čiviluka i pletenog taburea, predstavlja savršeno rešenje za mala, uzana predsoblja. Gornji deo koji se kači na zid sadrži ogledalo, dok se donji deo sastoji od otvorene i zatvorene police.

Članak se nastavlja posle reklama

Dodatnom dekoracijom možete dodatno oplemeniti ceo ambijent, a vaza sa cvećem i korpa za razne sitnice su odličan i praktičan izbor. Antiklizna prostirka u interesantnom dezenu takođe će uneti osveženje u prostor.

Za prostranija predsoblja najbolja opcija je neki od sistema elemenata za uređenje predsoblja. Pored toga što je dostupno dosta prostora za skladištenje, same elemente možete rasporediti i kombinovati baš u zavisnosti od same prostorije i potreba u korišćenju istih, a možete odabrati i tačno one koji su vam neophodni, a da zadržite usaglašenost stila bez poteškoća.

Članak se nastavlja posle reklama

Da su neutralne nijanse uvek sigurna opcija, najbolje prikazuje kombinacija belog i sivog hrasta, dok detalji poput crnih ručica zaokružuju, dopunjuju i naglašavaju sam izgled kolekcije predsoblja KENT, koje se sastoji od pet pojedinačnih elemenata za kompletno opremanje predsoblja.

Članak se nastavlja posle reklama

Dizajneri enterijera Forma Ideale predlažu da kao dekorativni detalj u ambijent ubacite dekorativne slike sa ilustracijama, koje bi se uklopile i uz boje elemenata predsoblja, dok je pleteni tabure uvek dobrodošao detalj i praktičan komad.

Trudite se da vaše predsoblje bude mesto koje će poželeti najtopliju dobrodošlicu svakome ko uđe u vaš dom, a u skladu sa raspoloživim prostorom za taj kutak u vašem domu odaberite odgovarajuće komade nameštaja i dodatnu dekoraciju. Nadamo se da će vam saveti koje smo podelili sa vama pomoći u tome da vaše predsoblje učinite i privlačnim i praktičnim ambijentom doma.

 

Članak se nastavlja posle reklama