Savremeni stil nameštaja za savremeno doba

by | May 5, 2023

Ako želimo neopterećen životni prostor, onda je poželjno izabrati nešto savremenije stilove – moderan ili savremeni, koji su poznati po svojim čistim linijama i jednostavnijim dizajnom, nekad jednostavnih, a neuobičajenih boja, sa izgledom poput geometrijskih oblika. Glavna razlika između modernog i savremenog nameštaja je u tome što se moderni dizajn nameštaja odnosi na arhitektonski stil koji je bio popularan između ranih 1900-ih i 1950-ih, dok savremeni dizajn nameštaja pripada aktuelnom vremenskom periodu.

Savremeni nameštaj se takođe stalno menja, kako trendovi dolaze i odlaze, a moderan obično kombinuje upečatljivije boje kako bi stvorio snažan kontrast među komadima. Ukoliko ni sami niste pravili jasnu razliku između ova dva stila, u nastavku vam predstavljamo kako ih na najbolji način možete kombinovati u uređenju svog doma.

Ukoliko želite da vaš dnevni boravak bude u modernom stilu, idealan odgovor za sve vaše zahteve je ugaona garnitura PREMIER, sa skladnom formom i dizajnom. Baršunasti materijal garniture sjajno će se uklopiti uz staklenu površinu klub stočića, a primeri poput poput klub stola LARA ili FREZIJA sa belom konstrukcijom prostor će dodatno osvežiti i uneti moderan duh.

Kako bi plava ugaona garnitura bila zaista poseban komad u enterijeru, potrebno je naglasiti je teksturom ili kontrastom, što možete postići tapetom sa paternom koja sadrži tonove iz ostatka enterijera i odličan je konstrast. Najbolje je da se za podove odlučite za svetle tepihe jednostavnih šara koji će dodatno naglasiti garnituru i odvojiti je od poda.

Čak i u tradicionalnim ambijentima uz par komada nameštaja možete uneti dozu svežine i aktuelnog trenda.
Ukoliko vaša trpezarija sadrži klasične komade nameštaja, poput vitrine BOHOL ili komode BOHOL, a želite da je osvežite i date joj dozu savremene elegancije, to možete učiniti dodavanjem trpezarijskih stolica LOUISE savremenog dizajna. Dodatni dekor ovih stolica je štep na zadnjoj strani naslona koji dozvoljava da se stolice odlično uklope i uz druge stilove u enterijeru.

Čak i predsoblja mogu pratiti aktuelne trendove. Ukoliko imate manje porostora na raspolaganju, raščistite prostor od većih zatvorenih plakara, a hodnik uredite kompozicijom savremenog nameštaja koji će doprineti na razigranosti i dobrom raspoloženju sa ulaza.

Predsoblje EASY sastoji se od gornjeg dela koji se kači na zid i sadrži ogledala, dok se donji deo sastoji od otvorene i zatvorene police. Predstavlja skladnu i zanimljivu kompoziciju na zidu, kojoj radi ravnoteže možete dodati i samostojeći čiviluk.

Čiviluk BREMEN pravo je rešenje za skladno i funkcionalno opremanje predsoblja manjih dimenzija.
Za lakše obuvanje dodajte pleteni tabure koje neće zauzimati dodatni prostor za prolaz, a ukoliko je zid jednobojan, dodajte antikliznu prostirku sa zanimljivim paternom za dodatnu teksturu i šaru u prostoru.

Savremeni nameštaj svoj naglasak na funkcionalnosti pozajmljuje od modernog stila. Moderno može biti sinonim kada se opisuju mnoge stvari, ali u dizajnu, moderno od savremenog se prilično razlikuje. Moderan dizajn se odnosi na eru koja je prošla, dok je savremeni dizajn sve o sadašnjosti i budućnosti, a uz naše savete i u zavisnosti od toga koji stil vam se više dopada lako ćete ih kombinovati prilikom uređenja enterijera vašeg doma.