Savremeni garderoberi i ormari za različite stilove enterijera

by | October 19, 2023

Garderoberi i ormari su postali ključni element svakog doma. Bez obzira na to da li ste zaljubljenik u minimalizam, industrijski izgled, klasični šarm, ili pak eklektičan dizajn, postoje garderoberi i ormari koji će se savršeno uklopiti u vaš stil enterijera i učiniti vaš prostor estetski privlačnijim.

Pravilan izbor garderobera ili ormara može značajno da olakša organizaciju odeće, ali takođe može doprineti estetskom doživljaju ambijenta. U nastavku teksta delimo sa vama koje su ključne stavke prilikom odabira idealnog komada nameštaja za odlaganje, alii interesantne predloge kombinovanja nameštaja.

Garderober možete birati kao zaseban komad nameštaja ili kao deo izabrane kolekcije spavaće sobe.

Jedan od dobrih primera funkcionalnih i sjajno stilizovanih garderobera jeste garderober FRIULI 220 OG izrađen u atraktivnoj kombinaciji dekora artisan hrasta i belog bojenog stakla, koje doprinosi otmenosti i eleganciji čitavog ambijenta, dok aplikacija u vidu palminog lišća na stakalu, unosi suptilni dodir egzotike i autentičnosti. Njegov upotrebni prostor čine garderobne šipke i praktične police, a ima i ogledalo na levim kliznim vratima. Uz ovaj garderober može odabrati i dodatni ram, koji bi zajedno sa ugradnom rasvetom upotpunio kompletan ambijentalni doživljaj.

Kako biste dodatno doprineli funkcionalnosti spavaće sobe, u jedan od uglova prostorije možete postaviti stolicu na ljuljanje YOKA, koja će umnogome olakšati da se opustite pred san. Veštačko cveće pampas će doprineti estetici ovog kutka, sjajan dodatak je pleteni tabure, a prekrivač DIAMOND i jastuk ATMOSPHERA pored toga što su funkcionalni dodaci, istovremeno su i lepa dekoracija.

Za sve one koji nisu ljubitelji garderobera sa kliznim sistemom, idealni izbor predstavlja ormar. Ormar NARBONA 5K2FO, u kombinaciji dekora i folije primorskog jasena, doprinosi otmenosti i eleganciji čitavog ambijenta, a deo je kompletnog konceptualnog rešenja, spavaće sobe NARBONA. Segment sa ogledalom u središnjem delu ovog prostranog ormara obećava enterijersku praktičnost i maksimalnu iskorišćenost prostora, a upotrebni prostor ovog modela čine garderobne šipke u levom i desnom delu, dok se u središnjem delu nalaze praktične police i dve praktične fioke.

Ukoliko imate dovoljno prostora na raspolaganju, uz ormar možete dodati i komodu NARBONA 4F iz istoimene kolekcije i upotpuniti ambijent tabureom TRAPEZ, koji je funkcionalno rešenje, ali i komad nameštaja koji se lako može kombinovati sa ostalim komadima nameštaja. Na gornju policu komode postavite neke dekorativne sitnice, a dobar izbor uvek je veštačko cveće u saksiji ATMOSPHERA, koje je odličan izbor ukoliko nemate dovoljno prirodne svetlosti u prostoriji.

Model garderobera LOZERE 245 OG h217, u kombinaciji dekora artisan hrasta i crne, sjajno je rešenje za moderne enterijere. Levi front sadrži funkcionalno ogledalo i omogućava maksimalnu iskorišćenost prostora. Upotrebni prostor ovog modela čine garderobne šipke, a poseduje mogućnost dodavanja seta polica ili posebne funkcionalne police, ugradnje usporivača za klizna vratarama za garderober, kao i dodatne rasvete.

Dizajneri enterijera Forma Ideale savetuju da je ovako dizajniran garderober najbolje kombinovati sa komadima nameštaja koji su u celini ili delom izrađeni u sličnim materijalima ili dekorima. Dodavanjem fotelje SALLY u sivom štofu i sa nogarima u natur dekoru, upotpunićete i zaokružiti ambijent jednim kutkom za uživanje, a detalji poput podne lampe i pletenog taburea dodatno će doprineti opuštajućoj atmosferi.

Pravi izbor garderobera ili ormara za vaš dom nije isključivo odluka za bolju organizaciju prostora, već doprinosi i estetskom momentu u enterijeru. Pri odabiru se svakako vodite stilom koji vam se dopada, ali isto tako se potrudite da to bude praktičan komad koji će zadovoljiti sve vaše potrebe za najbolje odlaganje odeće.