Mali ormani: Kako da se uklope uz mali životni prostor?

by | November 24, 2022
Mali ormani

Mali ormani na malom prostoru znače zaista mnogo.  Oni se sigurno mogu uklopiti u neiskorišćeni prostor, a ebvo i kako.

Ako kod kuće imate mali orman , dajemo vam savete kako biste ga iskoristili do poslednjeg milimetra. Obično se nalaze u tranzitnim zonama, u hodniku ili čak u spavaćoj sobi i, ako se malo potrudite, sigurno ćete pronaći potrebne resurse da ih maksimalno iskoristite. Evo nekoliko ideja.

 

Mali ormani

MALI PLAKAR U SPAVAĆOJ SOBI

U maloj garderobi, koja se nalazi u spavaćoj sobi, uobičajeno je da se odlaže najčešće korišćena odeća. Da biste maksimalno iskoristili unutrašnje merače, nemojte ovde skladištiti kapute koji su glomazni i poželjno je da budu u ulaznom delu kuće . Sačuvajte odeću sezone, onu koju nosite. Odeća iz drugog godišnjeg doba, ,pže da se čuva  u kutijama u gornjem delu ormana ili u ostavi ili ispod kreveta.

KAKO IZVUĆI MAKSIMUM?

U malom ormanu važno je kako čuvati odeću. Ako imate potrebnu visinu, instalirajte drugu šipku, jednu iznad i jednu ispod . Duže odevne predmete (kao što su dugačke haljine) treba okačiti na vešalicu na sredini ili ih pričvrstiti pincetom da se ne vuku. Iskoristite svako unutrašnje udubljenje sa kukama. Takođe unutrašnja strana vrata. Cipele u donjem delu ili u drugom modulu ili ormariću za cipele. Na istoj vješalici možete objesiti dvije košulje. Postoje vešalice koje imaju mesta za nekoliko pantalona.

MALI ORMANI I NAČIN SKLADIŠTENJA

Kada skladištite presavijenu odeću u fiokama u malom ormanu, primenite učenja Mari Kondo o tome kako da presavijete i postavite majice vertikalno , direktno u istu fioku ili sa organizatorima kako se odeća ne bi pomerila. Za skladištenje donjeg veša takođe je važno da nabavite odgovarajuće organizatore, koji mogu da idu u fioku ili na policu.

NISKI ORMARIĆI

Ova vrsta ormara (polu ili samostojeća) savršena je u spavaćoj sobi kako bi se iskoristila neiskorišćena površina. Pošto ne dosežu do plafona, veoma su lagan. Šta čuvati u njima? Cipele ako je dno smanjeno na 35 cm, na primer. Preklopljena odeća u dečijoj sobi. Ili pribor i donji veš, organizovan unutra u kutijama od tkanine (koje ne zakaču odeću).

MALI ORMANI BEZ VRATA

Druga vrsta malog ormara kao garderoba, koja je dizajnirana bez vrata. To je dobra opcija kada se nalazite u području koje nije previše izloženo. U ovom slučaju, pristup fiokama je lakši i direktniji, jer se nikakva vrata ne moraju otvarati da bi im se pristupilo. Vodite računa o izboru vešalica, svejedno. Rasporedite prostor policama, šankom i fiokama, u većoj ili manjoj meri u zavisnosti od vrste odevnih predmeta koji ćete skladištiti.

VEŠALICE DAJU PROSTORA

Radi se o težnji da dobijete centimetre. U idealnom slučaju, nijedan odevni predmet koji visi na vešalici sa jedne šipke ne trlja se o dno sledećeg nivoa ili o pregradu. Ali možda postoji samo određena duža odeća. Neophodno je da previdite izbor odgovarajuće vešalice, one sa najmanjim rastojanjem od kuke do dela za pričvršćivanje.

 

Kako napraviti garderobu u malom stanu?

snorkulencija/iStock/Getty Images Plus via Getty Images

Tags: