Kako odabrati komodu koja se uklapa u svaki enterijer

by | April 25, 2024

Dodavanje komoda predstavlja izuzetno važan korak u procesu uređenja prostora. Komode ne samo da pružaju funkcionalnost skladištenja, već imaju i značajnu ulogu u estetici i atmosferi prostora. Pravi spoj funkcionalnosti i elegancije je bela komoda, a kao komad nameštaja koji ima široku namenu, može transformisati prostor u elegantno i praktično okruženje. U ovom tekstu istražićemo kako odabrati i integrisati komode u različite vrste enterijera, ističući njihovu važnost i mogućnosti koje pružaju za unapređenje prostornog doživljaja.

Ukoliko komodu birate za ambijent spavaće sobe, poželjno je da odaberete model koji ima dodatne fioke, kako biste prostor lakše održavali urednim. Komoda FRIULI 4F, u kombinaciji dekora artisan hrasta i belog bojenog stakla sa crnim nogarima, doprinosi otmenosti i eleganciji čitavog ambijenta i može da bude sjajan izbor. Četiri fioke doprinose odlično raspoređenom upotrebnom prostoru. Gornja površina komode može da posluži i kao toaletni stočić za kozmetiku, parfeme, a možete postaviti i dekorativne elemente poput veštačke biljke ili ukrasnog stalka. U kutak kod komode bi se odlično uklopila i podna lampa SANDRA, modernog i minimalističnog dizajna, u dekoru drveta.

Komoda Porto

Komoda PORTO 3K3F poseduje tri segmenta sa pregradnim policama i tri fioke, što je čini veoma  praktičnom, a kompatibilna je sa različitim modelima nameštaja namenjenim opremanju dnevnog boravka, spavaće sobe ili predsoblja.  Pored komode možete postaviti tabure LILI koji je istovremeno dekorativan, ali i funkcionalan detalj, kao i dekorativnu korpu od pruća koja je pogodna za odlaganje, a ujedno i interesantan dekorativni detalj u bilo kom ambijentu doma. Iznad komode jako lep detalj može biti umetnička slika, pa odaberite motiv koji bi vam se najviše uklopio.

Kada osmišljavate neki poseban kutak u vašem domu, odabir komode u skandinavskom stilu može vas usmeriti kako da i ostatak prostorije isprati ovaj trenutno jako popularan pravac. Ukoliko imate visoke plafone, odlučite se za komode sa nogarima, a ovaj interesantan detalj vizuelno će rasteretiti prostor i učiniti da svaka komoda izgleda elegantnije.

Komoda Forma Ideale

Komoda Geteborg

Komoda GOTEBORG 3K1F u belom dekoru u kombinaciji sa sonoma hrastom deo je istoimene kolekcije koja će doprineti da vaš dom bude opremljen po najnovijim enterijerskim standardima. Zbog svoje funkcionalnosti, idealno bi se uklopila u dnevnom boravku, a lako se može adaptirati i kao deo drugih ambijenata doma.

Ukoliko je odaberete da bude deo vašeg dnevnog boravka, dizajneri enterijera Forma Ideale savetuju da u kutak dodate i podnu lampu SANDRA, kao i pleteni tabure u nekoj pastelnoj nijansi, kako biste dodatno osvežili prostor.  Prostor iznad komode je uvek interesantan za dekoraciju, pa možete postaviti neku umetničku sliku ili ogledalo.

Komoda je komad nameštaja koji je potreban svakom domu i koji ćete sa lakoćom dekorisati, potrebno vam je samo malo kreativnosti. Super izbor uvek je bela komoda, jer se lako uklapa u svaki ambijent, a doprinosi estetici i eleganciji prostora, pa nećete pogrešiti kada se odlučite za nju.