Bezvremenska sofa: 5 modela iz sedamdesetih čiji je dizajn ponovo aktuelan

by | October 19, 2022

Dizajneri enterijera širom sveta ponovo su otkrili trendove iz sedamdesetih godina prošlog veka. Ovaj trend posebno je važan kada je izbor sofe u pitanju

 

Cameleonda

Za njen dizajn odgovoran je Italijan. Mario Bellini. Ova sofa nastala je sedamdesetih godina i već 50 godina traje njen trag u svetu italijanskog enterijera. Pre samo dve godine, napravljena je nova linija ove sofe, a od skora ona se može videti i u bež izdanju. Dakle, ako tražite  modularnu sofu, birajte onu koja svojim dizajnom podseća na ovaj bezvremenski primerak.

 

Pumpkin

Bundeva je inspirisala dizajnera Pierre Pulina da stvori ovaj komad. Pravljen je za Jelisejsku palatu za vremene predsedavanja Žorža Pompidua. Oni koji su je probali tvrde da je preudobna, zbog čega su Francuzi prošle godine počeli ponovo da proizvode ovakve komade.

 

Sessan

Originalno, osmislio ju je Gianfranco Frattini još 1970. godine, a 2015.godine je redizajnirana. Ima metalni okvir i meke jastuke i trenutno je jedan do prvih trendova u enterijeru.

 

4. Togo sofa

Meka, asocira na udobnost i lenjo popodne, još jedna modularna sofa koja vlada već četrdeset godina. Za razliku od tadašnjih trendova, danas se očekuje da bude presvučena u razigrani uzorak – cvetni, geometrijski ili bar u mebl jakih boja.

 

5. La Bambole

Još jedno delo Maria Bellinija, koje ima meke konture i linije, te je stoga odličan za prostore od kojih se očekuje da izazovu utisak udobnosti i prijatnosti.