Baštenski nameštaj u enterijeru

by | May 5, 2023
Baštenski nameštaj u enterijeru

Baštenski nameštaj od prirodnih materijala može izgledati šik i moderno u enterijeru, zato razmislite o uvođenju istog za ležerniji ambijent. 

 

Lepši dom uz baštenski nameštaj

Iako su mnogi od nas pod večitim stresom i pred sobom svakodnevno imaju gomilu obaveza, čini se da životni stil ipak postaje sve ležerniji. Polako ali sigurno gube se dosadašnja pravila i kombinuju se do juče nespojive stvari, što rezultira nastankom poptuno novih koncepcija.

Osećaj boravka na otvorenom

Jedan od najprimetnijih preobražaja, kad je reč o uređenju doma, svakako je poimanje spoljašnjeg i unutrašnjeg prostora. Ono što je do juče nazivano indoor nameštajem danas nalazimo na terasi – i obrnuto. Ovakva koncepcija uređenja prikladna je za sve prostore, a benefit se ogleda u psihološkom osećaju boravka na otvorenom, što je posebno dobro za sve one koji nemaju kuću s baštom ili stan sa balkonom ili terasom.

Baštenski nameštaj u dnevnom boravku

Smestite trosed od ratana u dnevni boravak. Upotpunite ga foteljama i klub-stočićem iz iste linije. Ovom setu možete dodati tabure i tepih sa etno uzorkom, a možete da se i opredelite za model neutralne boje.

Neka bude koloritno

Ukoliko više volite izražajan kolorit, sofu od ratana dekorišite raznobojnim jastučićima koji će omogućiti i udobnost pri sedenju. Osim toga, i ostali pleteni elementi u dnevnom boravku mogu biti jarkih boja – a tu pre svega mislimo na tepih, prekrivač, ukrasne predmete…

Baštenski nameštaj za ležeran kutak

Ukoliko želite samo manji letnji kutak u domu, neka samo fotelja i klub-stočić budu od ratana. I u radnoj zoni, koja se nalazi u dnevnom boravku, može da vlada letnja atmosfera. Dovoljno je da postavite radnu stolicu, korpu za smeće i detalje poput malih polica na zidu – od ratana. A jedna od omiljenih ideja među dizajnerima je postavljanje viseće ljuljaške u jednom kutku prostorije. Osim što prostoru daje poseban šarm, zagrantovano je uživanje uz knjigu i šoljicu kafe.

 


Borjana Božić

brizmaker/gettyimages