Dramatična oxblood nijansa crvene pravi hit u dizajnu enterijera

by | January 4, 2024
Dramatična oxblood nijansa crvene pravi hit u dizajnu enterijera

Upoznajte crvenu nijansu, oxblood (boja volovske krvi). Bogata i senzualna mešavina bordo i smeđe boje, ova nijansa daje prostorima dozu energičnosti za sezonu udobnosti poznatu kao “hygge“.

Oxblood nijansa crvene za sofisticiran enterijer

Dodatak ove nijanse u inače neutralnom prostoru pružiće dozu autentičnosti, ili možete usvojiti pristup “što više to bolje” i obojiti sve zidove ovom sofisticiranom i toplom nijansom.

Ovaj dnevni boravak, obavijen oxblood zidovima, šalje ozbiljne vibracije udobnosti. Bojenje lajsni ili podova u istu nijansu doprinosi zasićenom, ton-in-ton izgledu. Impresivna kolekcija knjiga, fotografija i predmeta ističe se protiv mahagoni crvene boje, dok smeđa sofa deluje kao savršen neutralni balans.

U ulazu stana vlasnice Sara Shafran u Vankuveru, tapiserija koja je prvobitno pripadala njenoj tetki uparena je sa bordo trkačem koji obećava mekan ulaz, dok terakota jastuk za bacanje upotpunjuje celokupan kohezivan, rustični crveni izgled.

Kako uvesti oxblood nijansu kroz detalje

U savremenom domu Chase-a i Lauren Daniel-a u Ostinu, duboke bordo pločice na zidu u mat finišu čine prostor za tuširanje glavnim fokusom. Par crvenih barskih stolica presvučenih baršunom dodaje dozu luksuza i glamura u ovu eklektičnu dnevnu sobu. Zlatne noge su ono što zlatni nakit čini odevnoj kombinaciji: upotpunjuje izgled.

Ako želite isprobati ovaj trend boje bez potpune posvećenosti novim stolicama, raskošan jastuk za donji deo leđa odlična je alternativa. Bacite ga na krevet za trenutnu toplinu i dramu.

Saveti za kombinovanje sa drugim elementima

Oxblood se savršeno uklapa sa raznim materijalima i teksturama. Drveni nameštaj u tamnim nijansama doprinosi toplini i eleganciji ovog enterijera. Dodatno, mekani tepisi u neutralnim tonovima ili sa diskretnim uzorcima mogu stvoriti prijatnu ravnotežu između zidova oksblood boje i ostalih elemenata prostora.

Za dodatnu dozu sofisticiranosti, birajte detalje u zlatnoj ili bakarnoj boji. Sveće, vaze, ili ogledala sa zlatnim okvirom unose element luksuza i doprinose celokupnom doživljaju prostora.

Oxblood u spavaćoj sobi

Ako želite uneti oksblood u spavaću sobu, razmotrite kombinaciju sa posteljinom u neutralnim tonovima, poput bež, sive ili bele boje. Ova kombinacija stvara elegantan kontrast, pružajući prostoru notu topline bez prekomernog dramatizovanja. Dodavanje nekoliko jastuka u oksblood nijansi na krevetu može biti suptilan način da unesete boju u prostor i stvorite ugodno okruženje za opuštanje.

Oxblood je boja koja ne samo da donosi dramu, već i topao i sofisticiran ton. Sa pravim kombinacijama i dodacima, ova nijansa može transformisati prostor i učiniti ga prijatnim tokom zimske sezone.

Borjana Božić

KatarzynaBialasiewicz/gettyimages