Boje zavesa za sive zidove: Koje kombinacije su idealne?

by | July 4, 2023
Boje zavesa za sive zidove

Zavese su važan deo svakog doma jer mu unose toplinu. Međutim, potrebno ih je uklopiti sa nijansama u prostorije. Ove boje zavesa za sive zidove su idealne.

Boje zavesa za sive zidove

Iako neki ide sivu boju kao sumornu nijansu, ovo je dinamična nijansa koja može izazvati bilo kakve emocije. Međutim, u pravoj kombinaciji sa sivim zidovima, zavese u pravim bojama će učiniti da prostor zablista.

Crne zavese uz sive zidove

Crne zavese su veoma elegantne, a savršeno se slaže i sa sivom bojom. Ukoliko dodate još nekoliko crnih detalja, vaša prostorija će biti savršena. Možete uneti kontrast u prostoriju sa belim detaljima.

Zavese sa neutralnim dezenom

Ukoliko želite privlačan i elegantan prostor, neutralni dezeni su pun pogodak. Ovakve zavese razbijaju monotoniju zidova dajući prostoriji dašak svežine.

Boje zavesa za sive zidove: Zavese u istoj nijansi

Da, i ovo može da izgleda sjajno. Ovakvo uklapanje zavesa i boje zida odiše luksuzom. Međutim, onda je veoma važno da se poigrate sa bojama ostalih detalja u sobi ili da uneseste biljke koje će učiniti prostor prozračnijim.

Roze zavese i sivi zid

Svetle nijanse sive su podjednako neutralne poput bele. Međutim, poznato je da su roze i siva idealne kombinacije boje. Ova kombinacija izgleda sjajno, a možete i kombinovati roze i sive zavese.

Tirkizne zavese sa sivim zidovima

Joše jedna zanimljiva nijansa koja se slaže sa sivim zidovima je svakako nežnda tirkizna. Poput roze, ova nijansa je nežna i dodaće živost sivim zidovima. Uz to ubacite i malo zelenila sa sobnim biljkama i uživajte u omiljenom prostoru.

Boje zavesa za sive zidove: Bele zavese

Bele zavese su odlične za sve prostore koje treba osvetliti. Bela zavesa će sjajno ići i uz svetlo sive tonove zidova, ali i uz tamnije nijanse.

Dakle, uklapanja boja sa zivim nije toliko teško, a izgleda veoma elegantno. U zavisnosti od nameštaja i ostalih detalja u vašem domu lako ćete odabrati pravu boju zavese.


Snežana Vranić

in4mal/GettyImagesPlus