Sezonsko održavanje: Završite ove popravke do kraja avgusta

by | August 2, 2023
Sezonsko održavanje: Završite ove popravke do kraja avgusta

Leto je vreme kada plaža privlači svu pažnju, ali ne zaboravite na važne radove održavanja kuće. Iako biste verovatno radije uhvatili osvežavajuće piće i izašli napolje, umesto da uzmete alat i obavite neko održavanje, ipak postoje poslovi koji treba obaviti ovog leta.

Opšti saveti za održavanje kuće tokom leta:

Ispustite vodu iz bojlera

U bojleru se nakuplja prljavština koja se mora isprazniti bar jednom godišnje. U suprotnom, kapacitet bojlera će biti smanjen, a voda će postati prljava. Leto je pravo vreme da ga ispraznite.

Proverite da li ima curenja

Pregledajte sve sudopere i oko svih WC šolja kako biste pronašli curenja. Najbolje je da zapušite sudopere i napunite ih vodom kako biste proverili da li ima curenja. Takođe, pustite nekoliko puta vodu u WC šoljama i pogledajte oko podloge i rezervoara da li se primećuju curenja.

Proverite izolaciju

Potražite otpalu izolaciju, oštećene kanale za vazduh, buđ, oštećenja od vode ili bilo šta drugo što može zahtevati popravku. Alternativno, možete pozvati profesionalca da pregleda prostor ispod kuće.

Operite zidove kuće pod pritiskom

Sada je dobar trenutak ako imate puno algi, mahovine ili plesni na zidovima kuće. Ako koristite hemikalije, pobrinite se da zaštitite biljke. Takođe, nikada ne koristite pritisak na krovu jer ćete ukloniti granule i skratiti vek trajanja krova. Takođe, budite pažljivi sa obojenim površinama jer pritisak može skinuti boju.

Održavanje spoljne jedinice klima uređaja

Spoljašnje cevi mogu postati prljave i smanjiti efikasnost. To može dovesti do većih računa za hlađenje i smanjenja komfora. Sve što vam je potrebno je sprej za čišćenje cevi i crevo za zalivanje. Možete nabaviti sprej za čišćenje cevi klima uređaja u svakoj prodavnici građevinskog materijala. Samo pratite uputstva na pakovanju.

Obojite ulazna vrata

Bojenjem ulaznih vrata zaštitite ih i produžavate njihov vek trajanja, a takođe povećavate privlačnost vaše kuće. Trenutno su moderna svetla i živopisna boja vrata. Pre nego što obojite vrata, proverite pravila vašeg udruženja stanara.

Najpopularniji trendovi za ulazna vrata u 2023. za šik utisak

Nadamo se da će vam ovi saveti biti od koristi i da ćete uspeti da obavite potrebno održavanje pre kraja avgusta. Zapamtite, ulaganje truda u održavanje kuće sada može vam uštedeti novac i vreme u budućnosti. Srećan rad!


Borjana Božić

wattanaphob/gettyimages