Uređenje trpezarije uz mali budžet: 6 autentičnih saveta

by | May 9, 2023
Uređenje trpezarije

Ako želite da preobrazite vaš prostor za uživanje u hrani koju ste pripremili i da ga učinite autentičnim, otkrivamo vam trikove za uređenje trpezarije. 

Uređenje trpezarije uz mali budžet

Nameštaj na prvom mestu

Pre svega, važno je da vaš nameštaj u trpezariji bude mudro izabran i dobro postavljen. Udobnost neka bude na prvom mestu, pa tako, umesto stolica možete postaviti i udobne klupe sa jastučićima. Naravno, vodite računa da su nameštaj za sedenje i sto usklađeni po dizajnu ili makar po boji. Na ovaj način ćete stvoriti osećaj višeg kvaliteta.

Ali nema potrebe da budu iz iste kolekcije. Kombinovanjem vintidž komada nameštaja sa novim i modernim omogućava da unesete više ličnosti u prostor.

Uređenje trpezarije: Slike na zidu

Dekorisanje zidova slikama učiniće prostor prijatnijim i opuštenijim. Osim toga, dodavanje umetničkih dela je savršen način da dodate karakter praznom prostoru koji bi inače bio zanemaren.

Bilo da se radi o apstraktnoj štampi ili porodičnoj fotografiji, garantovano će oplemeniti vaš prostor i privući pažnju. Možete uramiti i slobane iz omiljenog filma, humoristične rečenice i minimalističke fotografije, u zavisnosti od vašeg željenog stila.

Pod u trpezariji

Ne zanemarite ni dekorativni potencijal poda trpezarije. Čak i bez postavljanja novog poda, boje i šare mogu oživeti prostor bez velikih troškova. Jedna opcija je moderni tepih, a druga autentična opcija za dekoraciju poda je farbanje pojedinih podnih dasaka za živopisni momenat i kreiranje centralnog dela trpezarije. Vrlo je lako postići ovaj efekat koristeći jednu ili više boja, a krajnji rezultat je fantastičan.

I jedan i drugi trik su odličan izbor ako vaša trpezarija nije fizički odvojena od kuhinje jer će ovo vizuelno da je izdvoji.

Uređenje trpezarije: Osvetljenje

Osvetljenje u trpezariji je ključno za stvaranje pravog raspoloženja za intimnu trpezu, kao i svakodnevne obroke. Takođe je i važna dekorativna karakteristika prostorije.

Ne plašite se da koristite osvetljenje koje je do sada bilo karakteristično samo za dnevnu sobu. Postavite podnu lampu u uglu ili zidne lampe jer će značajno doprineti ambijentu.

Boje na stolu

Neka na vašem stolu budu pristutne boje za živopisnu infuziju beživotnoj prostoriji. Zanimljiva vaza je uvek dobar izbor, pletena korpa sa voćem ili autentično posuđe. Staklene čaše u boji su vrlo zabavne i jednostavno će prikriti zastareli sto.

Farbanje nameštaja

Ako trenutno niste sigurni da li da kupujete novi nameštaj, farbanje postojećeg može dati prostoriji dramatičan i šik preobražaj po mnogo nižoj ceni.

Ofarbajte noge trpezarijskog stola u drugu boju ili svoje trpezarijske stolice tako da odgovaraju vašoj novoj šemi boja koju ste zamislili za vašu trpezariju.

 


Miljana Momirović

FollowTheFlow/GettyImagesPlus