Ogledalo u trpezariji: 6 šarmantih ideja za svaki dom

by | June 6, 2023
Ogledalo u trpezariji: 6 šarmantih ideja za svaki dom

Možda vam deluje nelogično ali ogledalo u trpezariji izgleda zaista veličanstveno i dodaje dozu luskuza. Ne verujete? Pogledajte 6 prelepih ideja u nastavku koje jednostavno možete primeniti u vašem domu.

Ogledalo u trpezariji: 6 šarmantih ideja za svaki dom

Ogledalo u maloj trpezariji

Postavljanje velikog ogledala u malu trpezariju vizuelno će je uvećati i dodati dubinu prostoru. Zato se ne plašite, već se odlučite za veliki model i postavite ga na zid vaše trpezarije naspram trpezarijskog stola. Što više prostora ogledalo može da reflektuje, to će prostorija biti veća i prostranija.

Instagram foto konkurs – “Najlepši kutak u domu”

Osvetljenje u prostoriji

Ako je u vašoj trpezariji nema dovoljno svetlosti, koristite ogledala u svoju korist. Stavite ogledalo na zid nasuprot najbližem prozoru, gde može reflektovati prirodnu svetlost nazad u prostoriju. Da biste dobili što više svetlosti, koristite zaista veliko ogledalo – ili napravite galeriju na zidu od manjih.

Usklađivanje detalja

Usklađivanje metala je zaista zabavno. Ali, za zaista upečatljiv izgled, uskladite boje svih metalnih detalja u vašoj trpezariji. Koristite svoju rasvetu kao početnu tačku – i izaberite ogledalo sa odgovarajućim okvirom. Zatim nadogradite svoj trpezarijski sto odgovarajućim metalnim središnjim delom i okvirom trpezarijskih stolica.

Ogledalo u trpezariji iznad kućnog bara

Većina kućnih barova dovoljno je upečatljivo sama po sebi. Ali tako što ćete okačiti ogledalo tačno iznad vašeg, možete formalizovati svoju postavku – tako da vaš kućni bar izgleda kao pravi restoranski utisak koji odiše luksuzom.

Ogledalo u trpezariji između prozora

Ako imate prozore u vašoj trpezariji, postavite ogledalo između njih za vizuelno veći, svetliji i dimenzionalniji prostor. Nenaglašeni akcenat će razbiti vašu trpezariju i pružiti joj veličanstveni izgled ovim suptilnim detaljem.

Okvir u boji

Koristite ogledalo u trpezariji da dodate novu boju svojoj paleti. Ako je vaša trpezarija ispunjena mat crnim komadima, razbijte zid boje sjajnim zlatnim ogledalom. Neočekivani dodir će dodati kontrast vašem prostoru, čineći celu sobu zanimljivijom i živopisnijom.

 


Miljana Momirović

ismagilov/GettyImagesPlus