Transformacija spavaće sobe: u 5 koraka do dizajna kao iz magazina

by | May 13, 2024
transformacija spavaće sobe

Ova transformacija spavaće sobe, osmišljena od strane CasaDesgn omogućiće vam da u 5 koraka stignete do prostora kao iz magazina

Da li razmišljate o tome da svojoj spavaćoj sobi date novi izgled? Iako vam je, verovatno, prva asocijacija potpuno renoviranje sobe, to nije neophodno. Transformacija spavaće sobe moguća je i bez opsežnih radova i velikog budžeta, a mi vam otkrivamo 5 koraka do dizajna kao iz magazina.

Transformacija spavaće sobe: 5 koraka do dizajna iz magazina

Operacija spavaća soba može da počne!

Transformacija spavaće sobe – korak 1

Nočni stočić i lampa

Ako želite da primetite promenu u spavaćoj sobi, najefikasnije rešenje su novi noćni stočići. Kada ih birate, jako je važno da oni budu na istoj visini kao krevet sa dušekom ili da budu tek nešto niži. Širinu prilagodite prostoru – što veća soba, neka stočići budu širi.

Rešenja za malu spavaću sobu

Za posebno male spavaće sobe, odlična rešenja su plutajuće police umesto noćnih stočića. Kombinujte ih sa zidnim lampama.

I izbor lampe prilagodite veličini prostora, naročito ako opremate malu spavaću sobu. Tada se možete opredeliti za zidnu lampu ili viseću lampu.

 

Transformacija spavaće sobe – korak 2

Ogromnu promena možete uočiti i ako izmenite uzglavlje kreveta.

Ugradno uzglavlje

Ova opcija podrazumeva da vaše uzglavlje postane ugradni ormar od zida do zida. Odlično je rešenje za male stanove, jer dobijate i rešenje za skladištenje.

Uzglavlje koje integriše noćni stočić

Odlična ideja je i horizontalno proširenje dizajna tako da se u njega smesti noćni ormarić, bilo da se radi o visećem modelu ili podnom. Rezultate je koherentan prostor, jedinstvenog dizajna. Mala spavaća soba izgledaće daleko šire.

Tapacirano uzglavlje

Tapacirano uzglavlje je uvek udobno i toplo. Ako ga već imate, možete ga presvucite i primetićete promenu. Birajte dobre tkanine, prijatnog dodira, glatke ili štampane. Razmislite o bojama u kojima želite da preovlađuju i potražite neutralnu, usklađenu u tonovima ili koja dodaje kontrast.

Transformacija spavaće sobe – korak 3

Promena posteljine je ponekad dovoljna da vaša spavaća soba dobije izgled kao iz magazina! Možete promeniti sav tesktil uključujući prekriveče, probati novi dezen jastučnica ili samo dodati koji ukrasni jastučić. Ipak, ubedljivo najviše postižete dodavanjem prekrivača

Jastučići

Pored prekrivača, karo posteljina može da  bude vrlo uspešna promena i potpuno trasformiše izgled vaše spavaće sobe. Ali, ako rešite da to ipak budu jastučići, vodite računa da postignete kompoziciju.

Transformacija spavaće sobe – korak 4

Imate neiskorišćen prostor u podnožju kreveta? Iskoristite te ga! Dodajte tapaciranu stolicu, klupu ili prostor za skladištenje u podnožje kreveta. Ima veoma lakih komada i drugih koji su vizuelno teži. Ako nemate dovoljno mesta, možete se pobrinuti za dekoraciju u podnožju kreveta tepihom koji viri.

 

Transformacija spavaće sobe – korak 5

Na redu je – ormar! Detalji jako doprinose opštem utisku spavaće sobe, zato – promenite ih. Počnite od nečega  jednostavnog, ali uočljivog: menjanja ručki na vratima ormara. Imajte na umu da se novo dugme ili ručka moraju prilagoditi postojećim rupama. Ali dizajn može biti veoma različit. Ako vam se sviđa oblik onih tamo, možete ih i farbati sprejom.


KatarzynaBialasiewicz/GettyImagesPlus