Šta treba izbaciti iz spavaće sobe kako bi ona bila uredna?

U spavaćoj sobi bi trebalo da se odmarate, a ne da se nervirate zbog nereda. Pogledajte šta treba izbaciti iz spavaće sobe kako bi ona bila uredna? 

by | April 5, 2023
izbaciti iz spavaće sobe

U spavaćoj sobi trebalo bi da imate što manje stvari na vidiku. U njoj bi trebalo da se odmarate, a ne da se nervirate zbog nereda. Pogledajte šta treba izbaciti iz spavaće sobe kako bi ona bila uredna? 

Većina ljudi skladišti previše stvari u spavaćoj sobi vodeći se činjenicom da to niko drugi neće videti, međutim, previše stvari može smetati nama samima. Potrebno je pre svega izdvojiti bitne stvari koje želimo da zadržimo od onih koje nam smetaju, a zatim da ih izbacimo iz svoje spavaće sobe. Razmislite da li postoje neke stvari koje možete da donirate ili poklonite, a ono što nema upotrebnu vrednost jednostavno bacite. Ne biste verovali koliko ova taktika može doprineti da se osećate odmornije i raspoloženije.

Šta treba izbaciti iz spavaće sobe kako bi ona bila uredna?

Računi i papiri sa noćnog stočića

Možda vam noćni stočić deluje kao odlično mesto za odlaganje računa i papira koji vam više ne trebaju, a njegove fioke kao super skladište za stare novčanike i druge stvari koje se više ne koriste. Međutim, to apsolutno nije istina. Noćni stočić ne treba da služi za ovu vrstu skladištenja. Bacite sve što vam ne treba ili odložite na pravo mesto.

Odeća na stolici

Svi mi volimo na vidno mesto da spustimo trenerku koju nosimo po kući, debelu jaknu koju nas mrzi da vratimo u oramar ili šal koji će nam možda zatrebati ako bude hladno. Međutim, ukoliko ova odeća ostane mesecima na stolici ili fotelji, to nije dobar znak. Ako neki komad garderobe niste nosili više od 6 meseci, vratite ga u ormar ukoliko mu je prošla sezona, donirajte ili poklonite ukolio više ne želite da ga nosite.

Šta treba izbaciti iz spavaće sobe: Praznu vazu na polici

Praznu vazu ne treba da bacite, ali potrebno je da je sklonite na njeno mesto. Na noćnom ormariću ili polici u spavaćoj sobi treba da bude samo ono najnužnije. To ne ukljlučuje praznu vazu koliko god ona bila dekorativna.

Previše starog odela

Da bi vaša spavaća soba bila uredna, potrebno je da redovno raspremate ormar i izbacujete stvar koje vam više neće trebati. Možda vam je neki stari komad odeće drag, ali to ne znači da treba da bude prisutan u vašem ormaru i spavaćoj sobi zauvek. Pregledajte garderobu i razmislite šta od sve te odeće konačno treba da se penzioniše.

Previše dekoracije

Spavaća soba jednostavno nije mesto za previše dekoracije. Previše printova, fotografija i drugih ukrasa previše opterećuju vaše mesto za odmor. U spavaćoj sobi potrebno je da imate što više slobodnih površina koje će ostavljati utisak urednog i čistog prostora.

Jastuci koje nikada ne koristite

Da li u vašoj korpi sa posteljinom na dnu postoje neki komadi koji nikada ne budu upotrebljeni?  Setite se da možda nekome treba predmet koji vi sebično čuvate iako znate da ga nikada nećete iskoristiti. Donirajte predmete koji vama nisu potrebni.

Stare vešalice i vešalice koje ste dobili nakon hemijskog čišćenja

Pregledajte vešalice u svojim ormarima i bacite sve one koje su deformisane ili dobijene u radnji hemijskog čišćenja. Ukoliko u ormaru imate toliko različitih vešalica, zatrpavate prostor, a i izgledaju loše. Ormar odmah deluje neurednije.

Šta treba izbaciti iz spavaće sobe: Stare časopise

Stari časopisi i knjige koje gomilate pored kreveta sigurno imaju svoje pravo mesto u vašem domu. Kada su u pitanju časopisi, ukoliko ste ih pročitali, teško da ćete im se ponovo vratiti.

Stara posteljina

Mnoge žene imaju ideju da kada primete da jedna posteljina više nije za krevet, mogu da je iseku i od nje naprave krpu. Međutim, ako je prošlo više od godinu dana, a vaš čaršav je još uvek na istom mestu, to je zbog toga što više volite da kupite krpu nego da je napravite od starih čaršava.

Bočice praznih parfema i parfemi koji vam se ne dopadaju

Otvorili ste parfem i shvatili da vam se ne dopada? Nemojte ga samo odložiti na policu jer će vrlo brzo izgubiti svojstva koja ima sada kada je tek otvoren. Umesto toga, poklonite ga ili bacite. Sa druge strane, mnogi od nas se vezuju za mirise jer oni bude nostalgiju. Međutim, sakupljanje praznih bočica parfema može samo napraviti veliki nered u vašoj spavaćoj sobi.

Da bi bila uredna, mnoge stvari treba izbaciti iz spavaće sobe. Još jednom razmislite o svim tim stvarima koje zauzimaju mesto, a nisu vam od koristi i smislite najbolji način da ih se oslobodite.

Jovana Jevtić

gamespirit/ Getty Images Plus