Spavaća soba: nesvakidašnji dizajn koji će vas inspirisati

by | February 3, 2023
Spavaća soba: nesvakidašnji dizajn koji će vas inspirisati

Ova kolekcija vrhunsko dizajniranih spavaćih soba će vas sigurno inspirisati da vašoj prostoriji date novi sjaj. 

 

Spavaća soba koja će vas inspirisati

U predstojećim primerima prepliću se različiti stilovi i zanimljiv dizajn od umerenih tonova do prirodnog okruženja. Iako na prvi pogled prostorije deluju fascinantno, pojedine detalje kao što su uzglavlje, rasveta, zidna obloga lako možete primeniti u svojim prostorijama.

Dekor spavaće sobe je važan iz mnogo razloga, bez obzira da li kreirate mirno mesto za opuštanje ili lični prostor u kome ćete uživati, ovo je prostorija u kojoj možete pomerati granice i biti smeli.

Spavaća soba: moć ogledala

Ogledalo sa okvirom od prirodnog drveta je postavljeno na mesto uzglavlja i značajno menja izgled prostorije. Osim topline koju je unelo drvo, ogledalo je učinilo da prostorija deluje vizuelno veće.

Nesvakidašnji dizajn: prirodno osvetljenje i atrijum

S obzirom da je spavaća soba privatnog karaktera i da je najbitnije da se čovek u njoj oseća spokojno i mirno, primer na fotografiji predstavlja spavaću sobu iz snova. Sa atrijumom ispunjenim biljem i zidom obloženim kamenom, stvara se predivan efekat unutar spavaće sobe koji čini da se osećate kao da ste u prirodi.

Spavaća soba i efekat betona

Iako važi za materijal koji stvara hladan efekat, beton može biti jedinstven odabir za spavaću sobu kako bi se stvorio miran ambijent. Kao što vidimo na prikazanom primeru, on se našao na zidu i plafonu, a drveni pod kao i tkanine doprinose komforu i osećaju topline. Ovaj materijal je idealno upotrebiti ako je prostorija osvetljena velikom količinom prirodnog svetla.

Nasvakidašnji dizajn trodimenzionalnih panela

Trodimenzionalne zidne obloge su postale vrlo popularne od dizajna javnih objekata do privatnih prostorija kao što je spavaća soba. Ako želite da akcentujete jedan zid uz koji će stajati krevet, ovo je idealno rešenje.

Spavaća soba sa akcentom na rasveti

Rasveta je često poslednja stavka koju imamo na umu kada dizajniramo spavaću sobu, ali ovaj sistem je vrlo složenog karaktera i u spavaćoj sobi. Od šinske i pozadinske rasvete do lampi za čitanje, treba pažljivo birati odgovarajuće modele. Ipak, lusteri impozantne veličine i zanimljivog oblika mogu postati nosioci dizajna u ovoj prostoriji.

Ako su vam se dopali predloženi primeri, vreme je da učiniti vašu prostoriju autentičnom i zanimljivom.

 


Borjana Božić

Vasyl Cheipesh/gettyimages