Spavaća soba: Trendi ideje za zidove

Predstavljamo vam trendi ideje za zidove u spavaćoj sobi. Akcenat na samo jednom zidu donosi potpuno nov doživljaj

by | July 7, 2023
Spavaća soba:Trendi ideje za zidove

Predstavljamo vam trendi ideje za zidove u spavaćoj sobi. Akcenat na samo jednom zidu donosi potpuno nov doživljaj enterijera vašeg kutka za odmor.

Moderne ideje za zidove u spavaćoj sobi: Akcentni zid

Nastavljamo da istražujemo klasične tehnike i nove trendove u dizajnu enterijera. Upotreba akcenta nije samo moderan trend, već jedan od najefikasnijih načina da se naglasi prednosti okruženja.

Koliko god ova tehnika bila klasična, dizajneri  nam predstavljaju izuzetno moderne ideje za zidove spavaće sobe s akcentima koristeći materijale i završne obrade na nov i impresivan način.

Izrazu „naglašeni zid“ nije potrebno objašnjenje jer je sasvim jasno na šta se odnosi. Akcentni zid se razlikuje od ostalih zidova u prostoriji i privlači pažnju svojom neobičnom teksturom, jarkom bojom ili šarom.

Obično je dizajniran kao fokusna tačka, kao „VAU“ faktor i privlači pažnju odmah po ulasku u prostoriju. Isticanje jednog od zidova prostorije ne služi samo da privuče prvi pogled. Akcentni zid je originalno dizajnersko rešenje.

Njegova funkcija zavisi od vrste akcenta i možete vizuelno promeniti prostoriju da povećate prostor, učiniti da izgleda uže, istakne svetle dekorativne elemente ili arhitektonske karakteristike sobe.

Moderne ideje za zidove u spavaćoj sobi: Iskoračite iz rutine


Spavaća soba je intiman i privatan prostor gde počinjemo i završavamo dan. Vibracia u spavaćoj sobi određuje kvalitet odmora i sate koje tamo provodite.  Ako želite da renovirate svoju spavaću sobu, ove moderne ideje za akcentne zidove mogu vas inspirisati.

Možete odabrati bilo koji stil, neobičan uzorak ili smele boje. Galerija fotografija u nastavku otkriva smele izbore i eksperimente koji rezultiraju jedinstvenim dizajnom enterijera s neospornim karakterom i individualnošću.

Važno je razumeti da kućni dekor uopšte, a posebno dekor spavaće sobe, treba da odražava ličnost vlasnika kuće. Prekrasan akcentni zid izdvaja se od svih ostalih strukturnih delova prostorije zahvaljujući svojoj neobičnoj boji, teksturi ili uzorku. U stanju je da uravnoteži unutrašnju dekoraciju sobe.

Spektakularni enterijeri spavaće sobe i trikovi za uređenje


Pitanje dizajna enterijera spavaće sobe – boje, nameštaj, raspored, dodaci i dekoracije uvek će biti predmet diskusija. Uvek možete dobiti inspiraciju i realizovati sve vrste ideja da svoju spavaću sobu pretvorite u prelepu, toplu i harmoničnu sobu.

Postoji mnogo opcija za naglašene zidne završne obrade u spavaćim sobama i drugim prostorima i nema ograničenja kada je o kreativnosti reč. Tradicionalni materijali poput tapeta, dekorativnog maltera, boje ili drveta mogu se koristiti na originalan i neobičan način.

Možete se odlučiti za netradicionalne materijale kao što su, na primer metalne ploče. Dodavanje teksture je još jedna uspešna tehnika za vizuelni doživljaj ne samo akcentnog zida, nego i dizajna cele sobe.

Možete koristiti 3D zidne panele ili čak kombinovati različite teksture. Koristite geometrijske šare na neobičan način. Kombinujte ravne linije s oblim, geometrijske figure različitih veličina, boja ili tekstura da biste stvorili lep i dinamičan izgled.


Zidni murali su još jedna spektakularna tehnika koja vam može pomoći da se vaš akcentni zid ističe. Bilo da su ručno oslikani murali ili velike moderne umetničke slike, vizuelni efekat će biti izvanredan.

U galeriji fotografija pogledajte moderne ideje za akcentne zidove u spavaćoj sobi i pogledajte kako da kombinujete materijale, teksture i boje, kako biste postigli izvanredan rezultat.
 


Dijana Škorić

KatarzynaBialasiewicz / gettyimages.com