Spavaća soba: akcentni zid za neobičan dizajn

by | January 10, 2023
Spavaća soba: akcentni zid za neobičan dizajn

Kao privatnu prostoriju, spavaću sobu možete urediti u skladu sa svojim željama, ne razmišljajući da li se ona uklapa u dizajn ostatka stana. Njen izgled treba da odgovara isključivo vašim afinitetima i zato možete eksperimentisati sa lakoćom.

 

Akcentni zid – nosilac dizajna spavaće sobe

U nastavku možete videti predloge tri spavaće sobe sa zanimljivim dizajnerskim rešenjima, posebno kada je reč o akcentnom zidu uz koji je pozicioniran krevet. Ovaj element u spavaćoj sobi je omiljen među dizajnerima jer ostavlja prostora da se na njemu kreira posebno zanimljiv dizajn koji će prostoriju učiniti autentičnom.

 

Akcentni zid – moćne letvice

Na ovom primeru vidimo jedan vrlo zanimljivo osmišljen zid uz vrlo jednostavne elemente. Potrebne su bile drvene letvice koje su postavljene tako da formiraju interesantnu geometriju koja ovom zidu daje trodimenzionalnost. Kako bi se dodatno postigla dinamika, u pojedinim delovima se nalaze ogledala, a nežna nijansa ružičaste boje je posebno zaslužna za lep izgled ove spavaće sobe.

Akcentni zid pomoću lajsni i boja

Dekorativne lajsne su jedan od omiljenih elemenata kojima se dizajneri služe kako bi ukrasili zidove, a na prikazanom primeru sa fotografije vidimo jedno rešenje koje je otišlo korak dalje. U ovom slučaju, akcentni zid je dobio nekoliko slojeva koji daju poseban efekat prostoriji. Prvi sloj čine dekorativne lajsne koje ističu horizontalnost, a zatim je odabrana paleta boja koju čine bež, roza i siva, a koje su primenjene na poejedinim delovima zida. Zajedno čine ovu prostoriju vrlo modernom.

Atraktivni paneli i LED osvetljenje

Za one koji žele nesvakidašnji izgled spavaće sobe, trodimenzionalni paneli su idealan odabir, s obzirom da mogućnosti dizajna koji se njima može postići ne poznaje ograničenja. Izgledaju vrlo moćno i jedan su od nezaobilaznih elemenata u svakom moderno dizajniranom enterijeru, a ono što im daje poseban efekat jeste LED rasveta koja, kao što vidimo na fotografiji, naglašava oblike.

Akcentni zid pomoću tapeta

Odabrati lepu i efektnu tapetu koja će krasiti jedan od zidova spavaće sobe je najlakši način da ovoj prostoriji date posebnu čar. Spektar dezena koji se trenutno nalazi u ponudi je vrlo raznolik, i sigurni smo da svako može odabrati željeni motiv. Možete odabrati upečatljive boje, a čak i one neutralne poput primera sa fotografije daju poseban efekat ovoj prostoriji.

Vaša spavaća soba treba da postane više od prostorije koja se povremeno koristi i zato joj podarite autentičnost.

 

 

 

 

 

 

 

 

Borjana Božić

Vanit Janthra/gettyimages