Police u spavaćoj sobi: Šarmantne ideje za lepši prostor

by | June 16, 2023
Police u spavaćoj sobi

Spavaća soba nije samo mesto za odmaranje na kraju dana, već i vaš lični prostor za izlaganje dekorativnih predmeta koji vam znače. Pogledajte ideje za police u spavaćoj sobi.

Police u spavaćoj sobi: Šarmantne ideje za lepši prostor

Koristite prostor iznad kreveta

Jedan od najboljih načina da dodate policu u spavaću sobu jeste da koristite prostor iznad vašeg kreveta. Osim knjiga i umetničkih dela, na policu možete postaviti i dekorativne predmete, ukrasne korpe za odlaganje i slično. Ne samo što štedi vaš prostor, već takođe i ulepšava prostor.

Zid od polica

Ako želite da napravite dodatan prostor za skladištenje ili izglaganje vaših dekorativnih predmeta, postavite dugačku policu na čitav zid. U slučaju da imate malu spavaću sobu, vodite računa da police budu ispod linije oka. Ukoliko su previsoko, vaš prostor može delovati vizuelno manje i skučeno.

Police u spavaćoj sobi: Iskoristite prozor

U spavaćoj sobi u kojoj ozbiljno nedostaje prostora na zidovima ili podu, možete iskoristiti prozorsku dasku za odlaganje sitnica, poput saksija sa cvećem, mirisne sveće i slično.

Klupa ispred kreveta

Ako imate prostora ispred kreveta, iskoristite ga da postavite klupu ili nisku komodu. Ovaj trik je idealan za odlaganje dekoracije, knjiga, parfema, nakita itd.

Iskoristite dekoraciju

Vaša dekoracija ne samo da dodaje karakter vašoj spavaćoj sobi, već i nudi dodatan prostor za skladištenje. Određeni dekorativni predmeti, postavljeni na pod, mogu se iskoristiti kao “bonus polica” za sitnice i biljke. Iznenadićete se koliko knjige, poslagane jedna na drug, mogu šarmantno izgledati uz zid ili ugao spavaće sobe.

Vertikalne police u spavaćoj sobi

U slučaju da nemate mogo horizontalnog prostora i čini vam se da bi postavljanje polica vizuelno narušilo prostranost vaše spavaće sobe, iskoristite vertikalni prostor. Montiranje nekoliko uskih polica, jedna iznad druge, omogući će dodatan prostor za skladištenje i izlaganje dekoracije, a neće učiniti spavaću sobu haotičnom.

Uz ove trikove, vaša spavaća soba dobiće karakter i potpuno novi ambijent bez mnogo truda.

 


Miljana Momirović

SeventyFour/GettyImagesPlus