Police u spavaćoj sobi: Ideje kako da iskoristite prostor

Lako ćete izabrati kakav tip polica vam najviše odgovara, a one će se savršeno uklopiti u vaš dom.

by | February 28, 2023
Police u spavaćoj sobi

Police su sjajan deo nameštaja jer vam omogućavaju da napravite mesto za skladištenje, ali takođe mogu biti i dekorativni detalj. Mi vam dajemo nekoliko ideja za police u spavaćoj sobi.

Police u spavaćoj sobi: Koristan deo nameštaja

Najčešće su police u spavaćoj sobi idealne za slaganje vaših omiljenih knjiga ili porodičnih fotografija. Međutim, tip polica koji možete iskoristiti zavisi i od prostora koji imate u spavaćoj sobi. Evo nekoliko ideja koje možete da isprobate.

Police u spavaćoj sobi: Iskoristite ceo jedan zid

Ako volite da čitate ili da imate mnogo detalja u vašoj sobi, onda su ove police preko celog zida pravi izbor za vas. Osim što ćete imati mnogo prostora za skladištenje knjiga i dekorisanje, ovakav tip polica daju osećaj udobnosti.

Članak se nastavlja posle reklama

Dodajte jednu policu iznad kreveta

Jedna polica iznad kreveta vam daje dovoljno prostora da dekorišete prostor na elegantan i otmen način. Prostor neće izgledati pretrpano, a može vam biti veoma korisna za nekoliko omiljenih knjiga ili saksijsko cveće.

Članak se nastavlja posle reklama

Više polica iznad kreveta

Ako vam je ceo zid previše, a jedna polica premalo, ne brinite! Možete se poigrati manjim policama koje će biti neravnomerno raspoređene iznad vašeg kreveta. Ovakav raspored polica će učiniti vašu spavaću sobu zanimljivom, a uvek ćete moći ćete s vremena na vreme pravite nekoliko dekorativnih kombinacija. To će učiniti da vaša spavaća soba ne bude monotona.

Članak se nastavlja posle reklama

Police na drugim zidovima spavaće sobe

Naravno, ako nemate prostora da police budu iznad kreveta, svakako da možete da ih postavite i na neki drugi zid u vašoj spavaćoj sobi. Ovo takođe može da izgleda fantastično. Veoma je važno da znate da iskoristite prostor, naročito ako imate malu spavaću sobu.

Članak se nastavlja posle reklama

Police oko televizora

Ovo je još jedan način da svojoj spavaćoj sobi date komfornu notu. U zavisnosti od rasporeda u vašoj spavaćoj sobi možete se poigrati i sa zidom na kom se nalazi televizor. Naravno, ovo podrazumeva da ne preopterećujete police tik iznad njega.

Članak se nastavlja posle reklama

Neobične police

Neobične police mogu da budu posebno zanimljive, naročito jer treba da pustite mašti na volju. Ako znate nekog dobrog majstora da ih izradi po vašoj zamisli, tim bolje. Ovo će dati poseban karakter vašoj spavaćoj sobi.

Ugradne police

Ugradne police podrazumevaju uvučen deo zida u koji stavite police. Za to možete da iskoristite skriveni ćošak sa kojim ne znate šta biste, a možete i da odaberete jedan zid u koji ćete ugraditi nekoliko polica.

Članak se nastavlja posle reklama

U svakom slučaju postoji nekoliko načina kako da popunite zidove i omogućite sebi više prostora za skladištenje. Lako ćete izabrati kakve police vam najviše odgovaraju i savršeno se uklapaju u vaš dom.

Članak se nastavlja posle reklama

Snežana Vranić

archideaphoto/GettyImagesPlus