Kako stvoriti elegantnu i luksuznu spavaću sobu u 2024: Ideje koje ne smete zanemariti

by | April 12, 2024
Kako stvoriti elegantnu i luksuznu spavaću sobu u 2024: Ideje koje ne smete zanemariti

Dekoracija kuće, uopšteno, prolazi kroz trenutak u kojem se traže sumptozniji i elegantniji enterijeri. Osim očiglednog (plemeniti materijali i luksuzni završeci), elegancija takođe ima veze (mnogo) sa pitanjima poput tehnologije, na primer.

Kako stvoriti elegantnu i luksuznu spavaću sobu:

Luksuzni stil spavaće sobe je sjajna ideja koja, u svakom slučaju, nije lako ostvariva. Koji nameštaj odabrati? I koje boje? U ovom članku pokušaćemo da odgovorimo originalnim idejama na pitanje kako dati dekoraciji spavaće sobe elegantan i savremen dodir.

Luksuz u spavaćoj sobi se meri po broju slojeva

Stvaranje slojeva korišćenjem tekstura je sjajan način da se stvori elegantna i topla spavaća soba istovremeno. Prvo, izvadite one vunene ćebe koje imate u ormanima i stavite ih na krevet. Kao i kod predloga kojim smo otvorili ovaj članak, igrajte se teksturama i šarama i stvorite slojeve koji će vizuelno transformisati spavaću sobu u izgled luksuznog okruženja. Na šta mislimo? Stavite plišani tepih, na primer, izaberite neke pamučne čaršave da upotpune ta ćebe o kojima smo pričali.

Investiranje u osvetljenje je važno

Često zanemareno, osvetljenje je jedan od najboljih resursa za transformisanje stila spavaće sobe. Sa samo jednom plafonskom lampom, poput luster ili nekog geometrijskog modela poput Sputnika, na primer, pružićete osećaj luksuza. Takođe možete koristiti reflektore ili se osloniti na vrstu indirektnog osvetljenja da biste rekreirali elegantnu atmosferu.

Priroda je postala deo unutrašnjosti

Posle pandemije, povezivanje sa prirodom je opsesija (takođe i u dekoraciji). Biofilni dizajn već je trend u spavaćoj sobi. Da biste to postigli, koristi prirodne materijale, mnogo biljaka i tonove u rasponu od zemlje i peska. Tapete sa botaničkim printom su još jedan dobar resurs za stvaranje elegantne i mirne dekoracije u spavaćoj sobi.

Printovi su u trendu za luksuznu spavaću sobu

Ova ideja je trendi u 2024. godini i daće vašoj spavaćoj sobi elegantan stil. Igrajte se sa volumenom birajući najbolji print. Budite oprezni! Ne govorimo samo o zidovima sa geometrijskim motivima (vremenski neograničen trend koji možete ‘izvući’ bez straha od greške), već o dekorisanju modnim tkaninama poput prirodnih vlakana ili chintz-a: gust pamučni materijal sa neverovatnim motivima kojim možete transformisati zid iza kreveta.


Borjana Božić

FollowTheFlow/GettyImagesPlus