Kako dekorisati noćne ormariće za harmoničnu atmosferu spavaće sobe

by | July 7, 2022

Sastavni deo svake spavaće sobe svakako je krevet, a komad nameštaja koji skoro neizostavno ide uz njega je i noćni ormarić, o kome često razmišljamo samo sa funkcionalnog aspekta. Ukoliko je noćni ormarić u vašoj spavaćoj sobi samo još jedno mesto za odlaganje svih usputnih stvari na koje naiđete na putu do kreveta, razmislite o tome da promenite pristup ovom delu prostora i uložite malo pažnje kako biste ga dekorisali i držali urednim.

Imajte u vidu da ovako mali komad nameštaja u domu, može imati velike benefite na energiju prostora. Noćni ormarić je sjajno mesto za odlaganje raznih stvari, koje su deo vaše jutarnje ili noćne rutine, ali, ukoliko je uredan i lepo dekorisan dodatno će ulepšati izgled spavaće sobe i probuditi u vama osećaj mira.

U nastavku delimo sa vama savete o odabiru pravog noćnog ormarića, mogućim dizajnerskim modifikacijama, kao i idejama za dekorisanje.

Ukoliko biste želeli da vaš klasični noćni ormarić izgleda uredno i stilizovano, a da u isto vreme možete da odložite sa površine sve potrebne sitnice, odlučite se za model sa jednom ili, još bolje, dve funkcionalne fioke. Noćni ormarić KENT NO u belom i sivom hrast dezenu ima dve praktične fioke, a prostoru donosi dodir otmene klasike i rafiniranog ukusa.

Stil uređenja spavaće sobe igra veliku ulogu u dekoraciji noćnog ormarića, osim u slučaju da razmišljate o njenom potpunom preuređenju. Najbolje je da se dekoracija na noćnom ormariću uklapa uz stil ostatka ambijenta, ali i vaš lični stil. Za klasične ambijente sjajna dekoracija bi bila moderna lampa, zajedno u kombinaciji sa jednostavnom vazom punom pampasa.

Šik izgled bi, umesto noćnih ormarića, postigli nekim klub stočićem koji ne mora biti nužno uklopljen sa krevetom, već se može slagati i sa nekim drugim komadom nameštaja u prostoriji.

Uz francuski ležaj možete postaviti klub stola ATRIA, koji će uneti modernu notu u vašu spavaću sobu, a kao prostor za odlaganje knjiga i omiljenih sitnica možete iskoristiti i zidne police, usklađene poput zidne galerije. Idealan izbor za ovakav dizajn na vašem zidu je set zidnih polica TRITTICO, uz dodatak zidnih polica CHANY.

Ovakav moderni stočić sa otvorenom površinom pruža mogućnost dekorisanja. Sjajan detalj za dekoraciju gornje površine može biti malo veštačko cveće u saksiji, jer zelenilo uvek osvežava prostor, a ostaje dovoljno prostora i za sveću koja će doprineti atmosferi kada to poželite.

U slučaju da se vaš noćni ormarić pretvorio u mesto gde ste počeli da odlažete raznorazne stvari, poput knjiga, naočara, punjača, sveća, cveća itd., kao praktično rešenje, kako bi sve bilo uredno poređano, možete odabrati neki komad koji je alternativa noćnom ormariću. Dizajneri enterijera Forma Ideale preporučuju malu otvorenu policu MAURO MXXR221, koja poseduje četiri segmenta na dva nivoa i veoma je praktično rešenje za izlaganje mnogih stvari i sitnica.

Za koji god tip noćnog ormarića da se odlučite, ili pak za neku od alternativa, potrudite se da to bude slatko uređen kutak gde ćete odložiti sve stvari koje su neizostavni deo vaših rituala, a koji će istovremeno biti deo urednog i ulepšanog ambijenta vaše spavaće sobe.