Dizajnerske ideje za uređenje spavaće sobe

by | December 3, 2021

Većina ljudi želi da njihova spavaća soba bude oaza mira i opuštanja, pa je izuzetno važno urediti je sa puno pažnje, jer svaka promena ima uticaja, kako na estetiku ambijenta, tako i na naše raspoloženje i mogućnost da se odmorimo i regenerišemo svoju energiju.

Uređenje spavaće sobe je pravo mesto za inovativnost, gde možete da se poigrate bojama, uključite vaše omiljene materijale i boje, ali i da odaberite pravo svetlo i maksimalno iskoristite prostor koji imate na raspolaganju. U nastavku delimo sa vama nekoliko dizajnerskih ideja za uređenje spavaće sobe, koje će vam pomoći da stvorite svoj savršeni prostor za odmor i kraljevsko uživanje.

Akcentni komad spavaće sobe svakako je krevet za spavanje, a bračni krevet KENT BK 160 u kombinaciji dekora belog i sivog hrasta predstavlja sjajno dizajnersko rešenje. Noćni ormarić KENT NO iz istoimene kolekcije biće odličan dodatak, a može vam poslužiti i za odlaganje svih potrebnih sitnica.

Ambijent spavaće sobe možete učiniti dodatno luksuznim dodavanjem novih lampi, ili čak naglašavanjem zida zanimljivom tapetom ili nekom punom bojom. Snažan utisak ostaviće i posteljina u jarkim bojama ili apstraktna umetnička slika iznad kreveta.

Sofisticirani izgled i dozu estetike možete postići pravim odabirom osvetljenja. Birajte prigušena, manje upadljiva svetla, suptilnu rasvetu, a možete da se igrate i senkama, što će doprineti osećaju spokoja.

Ukoliko je vaš prostor uglavnom neutralan i opremljen nameštajem u neutralnom ili belom drvo dekoru, možete dodati karakter i udobnost kroz paterne i teksture. To možete postići pravim izborom tapeta, posteljine, tepiha, dekorativnih jastučića…

Pri odabiru nameštaja, umesto predimenzioniranog nameštaja radije birajte minimalističke krevete i noćne ormariće, radi elegantnijeg izgleda.

Krevet AGATA 200×160 u beloj boji odlično bi se uklopio uz neutralan ambijent i uneo u prostor dodatni rustični šarm. Dodavanjem prostora za sedenje spavaća soba postaje mnogo privlačnija, a klupa poput tabure klupe JENNY ulepšaće ambijent, a istovremeno je i veoma funkcionalna, jer poseduje kutiju za odlaganje.

Francuski ležaj BOSFOR pružiće dodatnu estetsku vrednost ambijentu spavaće sobe zbog tapaciranog uzglavlja i rama, kao i visok nivo komfora i posebno naglašenu funkcionalnost zahvaljujući prostranoj kutiji za odlaganje posteljine.

Široko tapacirano uzglavlje donosi i više tkanine u spavaću sobu, a istovremeno definiše šemu boja i pruža osećaj formalnosti. Slojevi bogatih tekstura i mekih boja su u kontrastu sa efektnom zidnom umetnošću, tako da je ovakva kombinacija uvek dobar izbor.

Ukoliko su vaš izbor tamne tapete, dizajneri enterijera Forma Ideale savetuju da one budu samo na jednom zidu, dok uz njih birate svetliju nijansu ostalih zidova, kako bi tapete što više došle do izražaja. Zabavne tapete su jednostavan način da dodate lični pečat, bez zauzimanja dodatnog prostora.

Igrajte se bojama, jer su one izuzetno važne za naše raspoloženje. Boje koje ostavljaju utisak luksuza, bogatstva i udobnosti su kraljevska indigo boja, tamno zelena i ljubičasta, pa možete birati detalje i dekoraciju u tim bojama.

Nadamo se da su vam saveti i predlozi koje smo podelili sa vama bili inspirativni i da ste odabrali koji stil za uređenje spavaće sobe bi najviše odgovarao vašem senzibilitetu. Naravno, uvek je važno da dodate i neki svoj lični pečat, kako biste na pravi način uživali u svojoj oazi mira i opuštanja.