Greške u predsoblju koje treba da prestanete da pravite

by | March 23, 2024
Greške u predsoblju koje treba da prestanete da pravite

Vaš ulaz je mali, ali moćan deo kuće, a vi ćete želeti da budete sigurni da ga dizajnirate tako da ispuni svoj puni potencijal. Kao rezultat toga, poželećete da se klonite ovih uobičajenih grešaka koje profesionalci često primete u tuđim domovima!

Greške u predsoblju: Odmah ih ispravite!

U nastavku delimo neke uobičajene zamke u predsoblju zajedno sa savetima šta da radite umesto toga.

Ne pravite nered

Ne dozvolite da vaš ulaz postane žrtva suvišnog nereda. Važno je dati prioritet organizaciji tokom procesa dizajna ulaza i odabrati komade nameštaja koji će vam pomoći da pojednostavite prostor.

„Površina koja će oboriti komadić života je od suštinskog značaja“, kaže Lindzi Spis, osnivač Lindsai Speace Interior Design-a. Ona preporučuje korišćenje antiknog sanduka za smeštanje svih vrsta svakodnevnih potrepština – stavite poslužavnik na vrh za držanje pošte i koristite fioke za predmete kao što su povodci za pse, torbe za višekratnu upotrebu i slično. Takođe je važno da uredno sklontite stvari kao što su obuća i odeća.

„Stapanje porodičnih cipela na vratima ne samo da izgleda neuredno i neestetski, već se vrlo brzo može pretvoriti u smrdljivu i prljavu situaciju“, kaže Madison Masaro, osnivač Madison Lea Interiors.

Ako ormar nije opcija, kupite klupu za odlaganje cipela koja će obaviti posao. Postoje različiti stilovi i veličine koje odgovaraju vašem specifičnom prostoru.

“Dodavanjem nekih ukrasnih delova i lampe na vrhu sa ogledalom na zidu iznad njega, sada ste postigli funkcionalan i estetski prostor”, kaže Masaro.

Vaši sistemi za skladištenje su previše složeni

S tim u vezi, imajte na umu da je u ulazu ključno jednostavno skladištenje — što jednostavnije, to bolje. Teri Clar, osnivač NAFASI Interiors, kune se u osnovne udice i korpe.

„Pogotovo ako imate decu, to je najlakši način da se organizujete“, kaže ona. „Nemamo sobu za blato, pa teško koristimo svoj ulaz.

Ne ulažete nikakav napor u dizajn vašeg ulaza

Ulazak u kuću je mnogo više od prolaza i zaslužuje malo ljubavi.

“Ulazak u vaš dom je prva stvar koju ljudi vide kada uđu – prvi utisci čine veliku razliku”, kaže Masaro. Stoga, vodite računa o dodavanju dekora koji će postaviti prijatan ton.

„Ovaj prostor treba da izazove prijatnu i promišljenu atmosferu svakome ko uđe u vašu kuću, uključujući i vas“, kaže Masaro.

Koristite ulaz da pokažete svoju jedinstvenu estetiku. Vitniji Durham, osnivač Vitniji Durham Interiors, objašnjava kako su ulazi često prvi pogled na vaš stil i dom, zbog čega je važno ostaviti dobar prvi utisak.

“Zato nemojte biti stidljivi ili izostavite to iz plana dizajna vašeg doma”, kaže Durham.

Vaš ulaz ne sadrži mesta za sedenje

Ako imate prostora, potrudite se da uključite sedenje u svoj ulaz. Andrea Tejlor, osnivač Andrea Marino Design-a, preporučuje da utkate par stolica, klupu ili konzolni sto sa stolicama ispod. Tejlor preporučuje da se ulazni hodnik tretira više kao soba u vašem domu umesto kao hodnik.

„Ovo dodaje funkcionalnost, istovremeno mešajući priliku da dodate ličnost malom prostoru sa teksturom, šarom i bojom“, kaže Tejlor.

Greške u predsoblju: Vaš ulaz nema ogledalo

Uvek je korisno moći brzo da proverite svoj odraz pre nego što izađete kroz vrata. „Nedostatak jednog, čak i ako je mali, je greška u mojoj knjizi“, kaže Elene Berns Tompson, osnivač Pistachio by Elaine. Osim toga, dodaje ona, ogledalo će učiniti da i vaš ulaz izgleda prostranije!

Vaše osvetljenje je van opsega

Ne štedite na osvetljenju ulaza; idite veliki sa izjavama.

Tejlor Fusko, osnivač Tai Fusco Design-a, objašnjava kako, često, vidi velike foaje i ulaze sa visokim plafonima uparene sa malom svetlošću koja to ne čini pravedno. “Ovo je tako savršena šansa za trenutak. Idi veliki ili idi kući”, uzvikuje Fusko.


Borjana Božić

Artjafara/gettyimages