Najlepši tepisi za hodnik: Ovakve modele tražite

by | October 22, 2023
Najlepši tepisi za hodnik

Prvi utisak o domu zavisi od izgleda predsoblja, a činjenica je da tepisi za hodnik zaista mogu doprineti privlačnom ambijentu bez mnog truda.

Najlepši tepisi za hodnik: Ovakve modele tražite

Akcentne boje tepiha

Budući da je na podu, tepih u akcentnim bojama će povezati elemente u hodniku stavrajući prelepu harmoniju boja. Uz ovaj trik, bez mnogo napora, detalji će doći do izražaja i zajedno stvoriti jedinstvenu celinu prelivanjem boje sa zidova i dekorativnih predmeta na tepih.

Da li ćete kupiti boju za zidove koja odgovara tepihu ili tepih koji odgovara boji zidova zavisi od vas i šta odgovara vašoj šemi boja u hodniku.

Vintidž tepisi za hodnik

Etički kupci će ceniti održive prednosti kupovine starih umesto novih. Kada je reč o tepisima za hodnik, vintidž komadi su često kvalitetniji za isti novac u odnosu na kupovinu novog tepiha.

Trajni šarm vintidž komada i njegova izdržljivost se zaista cene, zbog čega vrlo lako mogu postati fokusna tačka u vašem hodniku. S obzirom da je reč o prometnoj prostoriji, otpornost tepiha i njegova bezvremenska privlačnost su od velikog značaja za celokupni utisak.

Tepih ispred kuće

Možda vam se ne čini kao logična ideja ali tepih u ulazu ispred kuće izgleda potpuno otmeno, autentično i nesvakidašnje. Jedan od načina da podignete utisak u domu na viši nivo jeste da postavite izdržljivi model tepiha sa zanimljivim šarama koje osvajaju na pri pogled.

Usklađene boje tepiha i vrata

Koordinacija boja vašeg tepiha i ulaznih vrata stvara interesantan i privlačan ambijent koji ulepšava prostor harmoničnim povezivanjem tonova. Uz ovaj jednostavni trik i bez mnogo truda možete uneti dozu luksuza u vaš prostor.

Široki tepisi za hodnik

Vlasnici domova obično imaju sklonost da se odluče za uski model tepiha za hodnik. Međutim, prema dizajnerima enterijera, u slučaju da imate mali hodnik, bolji izbor je široki tepih. Pokušajte da se odlučite za što širi model koji leži ispod vašeg nameštaja, a ne pored njega. Ovako postavljanje tepiha vizuelno će otvoriti prostor stvaranjem manje vertikalnih linija i pružajući besprekorniji izgled.

 


Miljana Momirović

Liudmila Chernetska/GettyImagesPlus