Savršena dečija soba: Kako napraviti spoj estetike i praktičnosti?

by | October 18, 2022

Stvaranje prostora za igru i rast vašeg mališana može i treba da bude zabavno iskustvo. Međutim, to može biti i izazovno. Na kraju krajeva, lepa, funkcionalna soba koju će vaše dete voleti i sada i u godinama koje dolaze je prilično težak zadatak!

Treba vam mali savet? Pokušaćemo da vas usmerimo kako da identifikujete trenutne želje i buduće potrebe vašeg deteta, te da uspostavite ravnotežu između praktičnog i estetskog. Bez obzira da li počinjete od nule ili se nadate da ćete poboljšati postojeći prostor, sigurno ćete ovde pronaći zdravu dozu inspiracije!

Neka bude jednostavno

Kada su u pitanju dečije sobe, manje je obično više. Održavajući dekor jednostavnim i nameštaj na minimumu, stvorićete više prostora za igru i obezbedićete neutralno platno koje se lako može ažurirati kako vaše dete raste.

 

Fokusirajte se na igru

Da biste napravili sobu koju će vaš mališan voleti, pokušajte da se fokusirate na stvar koju deca najviše vole da rade: igru!

Želite da dodate element zabave svom dizajnu? Razmislite o zidu – tabli ili umetničkoj galeriji koja se lako ažurira u kojoj vaše dete može da prikaže svoje omiljene kreacije. Ugrađeni zid za penjanje, tobogan za krevet na sprat ili mreža za teret na plafonu takođe predstavljaju odlične opcije, podstičući igru dok pomažu da se sagore sva ta dodatna energija pre spavanja.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели KIIGIK SWINGS (@kiigik)

Maksimalno iskoristite prostor

Bez obzira da li radite sa malo prostora ili puno mašte, maksimalno iskoristiti prostor vašeg deteta je apsolutni imperativ. Zato je modalni nameštaj ili  nameštaj u nivoima odlično rešenje.

 

Udvostručite prostor za skladištenje

Od njihovih igračaka, igara i knjiga do njihove garderobe koja se menja sezonski i koju stalno izrastaju, deca poseduju mnogo, mnogo stvari.

Potrebna vam je pomoć da savladate nered? Kuke, držači za knjige na zidu, sanduci za odlaganje ispod kreveta i nameštaj sa ugrađenim skladišnim prostorom su odlične opcije i mogu udvostručiti vaš prostor za skladištenje.

Igrajte se bojom

Deca vole boju, ali izbor prave može biti težak. Naravno, vaša princeza sada može obožavati sve žarko ružičaste, ali to ne znači da će i kasnije želeti pink zidove. Pomisao na prefarbanje cele sobe za samo nekoliko kratkih godina dovoljna je da bilo kome izazove problem.

Tražite dugoročno rešenje? Pokušajte sa rodno neutralnim bojama ili sa njihovim kombinacijama.

 

Uključite uzorak i teksturu

Pitate se šta čini da dečije sobe koje vidite na Pinterestu izgledaju tako, pa, dostojne pinova? Pažljiva upotreba šara i teksture verovatno ima mnogo veze sa tim.

 

Neka male ruke i umovi budu zauzeti

Ako imate prostor, radni prostor prilagođen deci je obavezan. Omogućite vašem detetu mesto za bojenje i stvaranje. Kada vaše dete bude starije, lični radni prostor može vam dobro doći jer će imati mirno mesto za učenje.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Children’s interior designer (@roomtobloom)

Dajte im prostora da pobegnu od svega

Svi moramo da pobegnemo s vremena na vreme. Kutak za čitanje je odlično mesto za kvalitetno provedeno vreme nasamo i ima dodatnu prednost što podstiče vašeg mališana da se sklupča uz dobru knjigu!