Kreveti na sprat: Sjajan način za uštedu prostora u dečjoj ali i drugim sobama

by | February 10, 2014
Kreveti na sprat

Kada čujete da neko kupuje krevet na sprat, odmah pretpostavite kako je on namenjen dečjoj sobi. Međutim, ova vrsta kreveta može biti odlično, doduše pomalo neuobičajeno, rešenje za uštedu prostora i u drugim sobama, npr. gostinjskoj ili spavaćoj.

Kreveti na sprat slika2

Kreveti na sprat su veoma praktičan i funkcionalan komad nameštaja, idealan za male prostore. Zahvaljujući njima, ostaće vam prilično iskoristljivog prostora na podu.

Članak se nastavlja posle reklama

Na primer, umesto četiri pojedinačna kreveta, koja bi zauzela veliku površinu, možete odabrati mudrije rešenje – dva kreveta na sprat.

Kreveti na sprat slika3

Dobićete na prostoru koji možete ispuniti drugim nameštajem ili jednostavno ostaviti praznim, omogućivši deci da se nesmetano igraju.

Članak se nastavlja posle reklama

Ove krevete možete postaviti na različita mesta u sobi, recimo, pored prozora kako bi vaši mališani mogli uživati u pogledu na okolinu.

Kreveti na sprat slika4 Kreveti na sprat slika5

Članak se nastavlja posle reklama

Pored toga, odličan način da pametno iskoristite prostor u uglu jeste da postavite dva kreveta na sprat uz dva zida koja se ukrštaju.

Poput ostalih komada nameštaja, i kreveti na sprat mogu biti različitog dizajna i dimenzija.

Članak se nastavlja posle reklama

Neki se prodaju zajedno sa zasebnim merdevinama i zavesama koje omogućavaju privatnost, zatim postoje oni sa ugrađenim fiokama, ormarićima i sličnim varijantama skladišnog prostora.

Kreveti na sprat slika6

Članak se nastavlja posle reklama

Naročito su u smislu uštede prostora praktični kreveti na sprat sa tankim, laganim ramovima, ali i poneki sa masivnim osnovama, koji su dizajnirani tako da deluju iznenađujuće maleni.

Najpopularniji su kreveti na sparat za dve osobe, međutim, na tržištu su dostupni i kompleti kreveta na sprat za četvoro.

U krajnjem slučaju zaista dolazi do izražaja ušteda prostora u pravom smislu, jer su takvi kreveti odlični za porodice koje imaju više od dvoje dece.

Članak se nastavlja posle reklama

Kreveti na sprat slika7

Ako na primer imate troje dece, opredelite se za ovu opciju, tako da četvrti krevet, iako se ne koristi, može dobro doći kada neko od drugara vaših mališana želi da prenoći.

Izvor: homedit.com

Članak se nastavlja posle reklama