Kako da olakšate deci polazak u školu?

by | August 25, 2022

Polaskom u školu đake prvake očekuje dugotrajno sedenje u školskim klupa, na koje nisu navikli, a onda, vremenom dolaze i sati provedeni u izradi domaćih zadataka. U svakoj novoj godini školovanja, ukoliko se ne napravi pravilan izbor i ne steknu radne navike, izazovi će biti još veći. Upravo zbog toga je važno da deca imaju namenski prostor, radni kutak, ili odvojenu sobu za obavljanje školskih zadataka i učenja.

Važnost radne sobe ili radnog kutka je od velikog značaja za sticanje radnih navika, a bez obzira na to da li živite u kući sa više soba ili manjem stanu, lako možete da napravite atraktivan i funkcionalan prostor za učenje. U nastavku delimo sa vama korisne ideje i savete koji će vam pomoći u tome.

Sve što deci treba za radni kutak su u suštini radni sto i stolica, i malo prostora za organizovanje knjiga i pribora. Važno je da steknu osećaj pripadnosti, pa ih uključite u proces opremanja prostora i odabira nameštaja. Na taj način stvorićete im i odgovornost za odlaganje njihovih knjiga i stvari.

Ukoliko je vaša prostorija uređena u industrijskom stilu, za radni kutak možete da odaberete kompjuter sto CT-1932 uz trpezarijsku stolicu VRP-001 metalne konstrukcije, kojoj možete dodati dekorativni jastuk, koji može poslužiti kao potpora za leđa. Iznad stola dodajte i zidne police koje će ovaj radni kutak učiniti pravim mestom za uživanje i rad, a nećete pogrešiti odabirom zidne police VKS-80029M ili zidne police VKS-80053.

Kako bi nesmetano učili, deci je potrebno dovoljno prirodne svetlosti, pa je dobra opcija postavljanje stola kod zida pored prozora. Kao dodatno radno svetlo obezbedite stonu lampu, jer je noćno učenje često, a i zimski dani obično zahtevaju celodnevno dodatno osvetljenje.

Kompjuter sto HOF predstavlja idealno rešenje za opremanje radnog kutka, koji je pored izuzetno privlačne estetike i veoma funkcionalan. Zatvoreni pregradni deo, jedna fioka, kao i otvorene police, daju dosta prostora za odlaganje, a pogodan je kako za male radne prostore u domu, tako i za funkcionalne kutke u dečijim sobama. Uz ovaj sto odlično se uklapa kancelarijska fotelja QZY-2502L koja će obezbediti svu potrebnu udobnost.

Uredan i organizovan radni prostor je motivišući za decu, pa se potrudite da uvek bude sređen. Za radni kutak koji se nalazi u okviru neke druge prostorije, dizajneri enterijera Forma Ideale predlažu kompjuter sto LEO kao praktično rešenje, čija su prostrana radna površina i funcionalni sistem fioka dovoljni za savršenu organizaciju i odlaganje raznih stvari. Otvorena polica MAURO odlična je za dodatne sitnice i dekoraciju, a ambijent će upotpuniti i kancelarijska stolica NF-905.

Stvaranje zanimljivog i zabavnog prostora za učenje učiniće da vašim školarcima domaći zadaci ne budu samo dosadna aktivnost, već i momenat uživanja u samo njihovom kreativnom kutku. Dizajnirajte prostor koji čini da im učenje bude zadovoljstvo i nećete morati da brinete da li će svi domaći zadaci biti završeni na vreme.