Idealna soba za bebe: Najčešće greške koje svi prave pri uređenju!

by | January 13, 2023
idealna soba za bebe

Evo kako bi trebalo da izgleda idealna soba za bebe, kada je uređenje u pitanju. Uz to, otkrivamo vam i koje greške treba izbegavati!

Dolazak bebe je uzbudljiv period i roditelji žele sve: krevetac koji se pretvara u ploču za presvlačenje, garderober po meri, boja zidova… Ali ništa od onoga što smo rekli nije dobra ideja. U nastavku saznajte u čemu grešimo pri uređenju sobe za novorođenče.

Idealna soba za bebe- predlozi za uređenje

Konvertibilan krevetac

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Lydia M. (@lyydia.em)


Kolevke zauzimaju dosta prostora i kada dete poraste morate da kupujete novi krevet i na kraju, trošite duplo više novca. Stoga,birajte krevetac sa kojeg može da se skine ogradica i da na taj način, na duže staze, uštedite novac.

Nameštaj po meri

Deca rastu. Kada su bebe, komoda izgleda kao Bakingemska palata za njihovu odeću. Međutim, kasnije vam treba svaki centimetar sobe, koji je obično veoma mali. Idealno rešenje za ovaj problem su komadi po meri koji pomažu da se popuni većina uglova koje inače izgubili.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by A u r é l i e 🌿 (@lilie.et.cie)

Idealna soba za bebe i komode

Ako ne želite ili ne možete da trošite novac na nameštaj po meri, preporučuje se da ne popunjavate sobu izuzetim komadima, već da pređete na tri osnovna i potrošite tek toliko na nameštaj koji ćete morati da promenite, kao što su krevetac, komoda i stolica ili fotelja. Više od toga nije potrebno.

Boje u sobi

Idealan izbor su neutralne boje i to iz više razloga. Nameštaj u upečatljivim bojama nije lako promeniti jer košta. S druge strane, bebe mirnije spavaju bez oštrih boja. Generalno, pri uređenju sobe za bebu savet je da kombinujete tri boje maksimalno.

Svetlo u sobi za bebe

Ovde možete napraviti mnogo grešaka. Dovoljne su lampe kod stola za presvlačenje i ispred ormana, kao i mala, što neutralnija lampa pokraj prostora za spavanje ili dojenje. Mnogo svetla može da razdraži bebu i poremeti joj san.

Idealna soba za bebe i orman

Morate ga distribuirati pomoću podesivih sistema polica. Obično ormarići imaju prostor od 70 ili 90 cm što za dečiji ormar, nije potrebno. Podesiva polica ispod će vam omogućiti da iskoristite prostor. a to možete eliminisati kada je odeća mnogo duža.

 

KatarzynaBialasiewicz/iStock/Getty Images Plus via Getty Images