Enterijeri za najmlađe – poseban izazov i konstantna inspiracija

by | January 24, 2014
Route soba

Opremanje dečjih soba uvek je predstavljalo poseban izazov kome se mora pristupiti s posebnom pažnjom. Roditelji se često odlučuju da prostor u kojem borave deca opreme tako da se najmlađima omogući inspirativan prostor u kojem će želeti da provedu što više vremena i koji će podsticati njihovu maštu i kreativnost.
Mega nudi i još kataloga tapeta za dečje sobe, prvenstveno namenjene školarcima i mlađim tinejdžerima, katalog tapeta Boys & Girls 3, gde dominiraju motivi iz urbanog života – automobilske trke, skejtbord detalji, ali i motivi iz prirode sa različitim divljim životinjama. Novitet u ponudi jesu i samolepljivi zidni stikeri koji se mogu primenjivati samostalno ili u kombinaciji sa drugim materijalima za opremanje enterijera.

Esprit soba

Sa druge strane, opremanje dečjih enterijera oduvek je bila zanimljiva tema i za dizajnere enterijera i proizvođače tekstila, tapeta i ostalih proizvoda za opremanje enterijera. Proizvođači se trude da svakom novom kolekcijom ponude nove zanimljive dezene i kombinacije. Pored dezena, koji su primenljivi za prostore namenjene i devojčicama i dečacima, postoje i jasno definisani dezeni na osnovu pola deteta, gde se za dečake forsiraju „muške“ boje u nijansama plave, a za devojčice crvena i varijacije na temu ružičaste.

Članak se nastavlja posle reklama

Roze soba Dragon soba

Grafički motivi kreirani su po istom principu, pa devojčice mogu da uživaju u princezama, cvetovima, bubamarama, a dečaci će biti okruženi automobilima, traktorima, svemirskim brodovima i drugim „muškim“ temama.
Trend da se posebna pažnja posvećuje uređivanju dečjih soba na Zapadu se odavno ustalio, a sve više to postaje i kod nas, te i te kako raduje činjenica da roditelji koji se odluče da svojoj deci priušte zanimljiv i atraktivan životni i radni prostor sada imaju veliku mogućnost izbora. U okviru Mega franšiznih prodavnica rade i dizajneri enterijera, koji će potencijalne klijente rado posavetovati prilikom izbora za opremanje.

Zelena soba Space soba

Članak se nastavlja posle reklama

Mega u okviru brenda Soho nudi veliki izbor dezena, a ubedljivo su najprodavaniji i najatraktivniji upravo dečji motivi, rađeni po licenci Disney i Nickelodon, pa tako u dečije sobe sada „ulaze“ Miki Maus i njegova družina, Vini PU, Snežana i njeni patuljci, Dora, Sunđer Bob i drugi omiljeni dečji likovi.
Mega je zastupnik nemačkog proizvođača tapeta A.S. Creation, koji ima prava na korišćenje licence velikog svetskog lifestyle brenda Esprit, u okviru kojeg je kreirana kolekcija tapeta Esprit for Kids, koja je ove godine doživela svoje drugo izdanje. Prateći artikli u istim dezenima su zavese i draperije, tako da kompletan dečji prostor može da se opremi u istom duhu.
Kolekcija tapeta Esprit for Kids 2 nudi zanimljiva rešenja i za devojčice i za dečake, kao i niz unisex dezena, a Esprit, kao jedan od najvećih lifestyle brendova današnjice, garantuje aktelnost dezena i kolornih kombinacija.
Raznovrsni dezeni nude mnogobrojna rešenje za opremanje soba, kako sasvim malih beba, pa sve do tinejdžerskog uzrasta.