Filmovi sa inspirativnom scenografijom: Njih morate pogledati pre uređenja doma

Želite život kao iz filma? Evo ideja.

by | June 15, 2023
Filmovi sa inspirativnom scenografijom

Filmovi su naša najčešća razbibriga. Međutim, koliko često obratite pažnju na scenografiju i kostime? Ovi filmovi sa inspirativnom scenografijom mogu da vam daju ideje za uređenje doma. 

Filmovi sa inspirativnom scenografijom: Fantastične ideje za dizajn

Filmovi imaju za cilj da nam prenesu duh neke epohe ili imućnost neke porodice i na osnovu toga scenografi uređuju domove naših omiljenih likova. Međutim, ova scenografija se lako može preneti i u stvaran život i vaš dom. Evo koje fillmove morate pogledati pre nego što se odlučite na dizajniranje doma.

“The Great Gatsby” (Veliki Getsbi)

Svako ko želi glamur u svom domu, onda mora da se ugleda na scenografiju iz ovog filma. Svaka soba u filmu je posebna, a enterijer je prilično grandiozan. Volite stil 20-ih? Evo rešenja. Ukradite nekoliko detalja od Getsbija.

“Midnight In Paris” (Ponoć u Parizu)

Ovo je još jedan film čija radnja se događa u 20-im, tačnije deo radnje. Svaki enterijer koji je prikazan u filmu je fantastičan. Glavni lik se vraća i u moderno doba, tako da je raznolikost enterijera zaista bogata, a svaki oduzima dah.

Filmovi sa inspirativnom scenografijom: “Father of the Bride” (Nevestin otac)

Enterijer u ovom filmu je slika veoma udobne i prijatne atmosfere u kojoj svi želimo da uživamo. Scenografija je zadivljujuća, a nju je veoma lako kopirati i u modernom dobu.

“Gone Girl” (Iščezla)

Film jeste mračan i možda nije za svakoga, ali ako ne volite trilere odgledajte ga sa fokusom na enterijer i bićete očarani.

“It’s complicated” (Komplikovano je)

U filmu možda jeste komplikovano, ali dizajn kuće u kom se dešava glavna radnja sigurno nije. Skoro je nemoguće da gledate film, a da ne sanjate da se nalazite u istoj kuhinji ili da uživate u njihovoj dnevnoj sobi.

Filmovi sa inspirativnom scenografijom:”Eat Pray Love” (Jedi, moli, voli)

Egzotično uređenje ovog doma ostavlja bez daha. Osim što će vam film pružiti beskonačni niz ideja za uređenje, on može izazvati i ozbiljnu želju za putovanjima. Nemojte reći da niste upozoreni!

“Under the Toscan Sun” (Pod suncem Toskane)

Ljubitelji italijanskih vila će pronaći sve u ovom filmu. Klasični stil odiše elegancijom i luksuzom, a nesumnjivo će pokrenuti tonu ideja za dekoraisanje i uređenje.

Ovi enterijeri su zaista božanstveni, a bar mali deo njih možete preneti u svoj dom. Međutim, ako želite u potpunosti da iskopirate stil, i to nije zabranjeno. Imaćete život kao na filmu.


Snežana Vranić

gorodenkoff/GettyImagesPlus