Rafael Nadal otvorio hotel inspirisan Mediteranom u sred Majorke

by | September 13, 2023
Rafael Nadal

Rafael Nadal pokreće hotelski lanac “Zel” u saradnji sa Meliá – prvi hotel je sada otvoren na njegovoj rodnoj Majorci i to baš po njegovom ukusu.

Rafael Nadal otvorio hotel inspirisan Mediteranom u sred Majorke

Dvostruki osvajač zlatne olimpijske medalje osnovao je Meliá Hotels International, hotelski brend koji je krajem juna otvorio svoj prvi hotel na rodnoj Majorci. Odmaralište “Zel Mallorca” na beloj peščanoj plaži Palmanova želi da “suštinu mediteranskog načina života učini opipljivom”, navodi se u saopštenju za medije.

Dizajn hotela

Dekor crpi svoju inspiraciju iz prirode i odiše spokojstvom, a obimna ponuda za goste uključuje fitnes programe i koncerte, kao i ostrvske turneje koje su ideja samog Rafaela Nadala.

Prostorije su ispunjene prirodnim materijalima, tkaninama i bojama koje se mogu naći u vodi i u blizini nje. “More je prisutno svuda, a to je upravo ono što gosti traže kada putuju na Mediteran”, objašnjava dizajner enterijera. Mnogi plafoni odmarališta prekriveni su tkaninom boje peska, nalik posteljini sa uskim drvenim gredama koje trče preko njih, zbog kojih prostorije izgledaju još komfornije.

Eksterijer hotela

Srce hotela je prozračno popločano dvorište, gde se zatvoreni i otvoreni prostori nesmetano slivaju jedni u druge. “Od stare Grčke dvorište je sastavni deo mediteranske kulture i koristi se za konvijalnost”, kaže dizajner. “Za nas kao arhitekte to je najlepše mesto. Uređenjem ekterijera, arhitektura stvara neku vrstu bine. Drva masline i zvuk vode opuštaju čula ovde i stavljaju goste u praznično raspoloženje.” Neobičan koncept inspirisan je primamljivim, otvorenim dizajnom mediteranskih kuća. Umesto recepcije, u dvorištu se nalazi digitalni kiosk za čekiranje.

Pored dva bazena i primamljive peščane plaže koja je na dohvat ruke, hotel poseduje spa centar sa parnom sobom i saunom. Pored toga, gostima su na raspolaganju (naravno) dobro opremljene fitnes sobe sa ličnim trenerima. Hotelski restoran dizajniran je u stilu kluba na plaži i služi uglavnom ribu i morske plodove.

Budućnost hotelskog lanca: Šta kaže Rafael Nadal?

“Sa našim prvim ‘Zel’ hotelom na Majorci i konceptom koji smo razvili za njega, želimo da ponudimo našim gostima upravo trenutke koje ja lično toliko volim”, objašnjava Rafael Nadal u saopštenju za medije. “Jedrenje na Mediteranu, obroci u baru na plaži i opuštanje zajedno sa prijateljima ili porodicom dok se osećate kao kod kuće.” Izgleda da je zaista uspeo u tome.

Na otvaranju odmarališta, Gabriel Escarrer, generalni direktor kompanije Meliá Hotels International, saopštio je lokaciju sledećeg “Zel” hotela: 2025. godine u Meksiku bi trebalo da bude otvoren “Zel Sayulita”. Rafael Nadal i Meliá planiraju da osnuju ukupno 20 “Zel” hotela širom sveta u narednih pet godina.

 


Miljana Momirović

Carlos Alvarez / Stringer/GettyImagesEntertainment, isil terzioglu/GettyImagesPlus