Osam najlepših ostrvskih država na svetu

by | August 30, 2014
Osam najlepših ostrvskih država na svetu

Na svetu postoje ostrvske države koje definitivno vredi posetiti i mi vam predstavljamo neke od njih. Možda ćete pomisliti da je do njih nemoguće doći iz finansijskih razloga, ali uverićete se da su neke sasvim blizu i – relativno lako dostupne. Zato, pokušajte da ih posetite bar jendom u životu.

Malta
Malta je jedna predivna ostrvska državica bogate istorije i kulture u Mediteranskom moru. Predivna priroda i mnogobrojni hramovi zadovoljiće i avanturiste koji žele da osete adrenalin ali i sve one gladne kulture i umetnosti. Istorijski deo Malte ima predivnu arhitekturu, stare, bedemima utvrđene gradove i čitav niz podzemnih hodnika na raspolaganju za istraživanje.

Malta

Malta

Članak se nastavlja posle reklama

Filipini
Filipine čini više od 7.000 ostrva u zapadnom Pacifiku. U koje god doba odlučite da ih posetite, oni će, zahvaljujući klimi,biti idealno mesto. Priroda je ovde veličanstvena a turistima su na raspolaganju raznovrsne aktivnosti, od podvodnog istraživanja grebena, penjanja po stenama do istraživanja neaktivnih vulkana.

Filipini

Filipini

Australija
Australija nije samo ostrvo, Australija je čitav kontinent. Ovde ćete naći mnoštvo raznovrsnosti, bogatu kulturu, fantastičnu prirodu i divljinu, prijatne ljude i čitav spektar aktivnosti u kojima ćete moći da uživate, od noćnog života velikih gradova, do istraživanja kanjona i divljine, spektakularnih plaža i neverovatnoh vidika.

Članak se nastavlja posle reklama
Australija

Australija

Maldivi
Maldivi nisu samo jedna od najlepših ostrvskih zemalja već i jedna od najpopularnijih destinacija za medeni mesec za ljude sa zapada. Oni se nalaze usred Indijskog okeana i sačinjeni su od neverovatne serije koralnih grebena koji su narasli duž stranica drevnih vulkana. Maldivi pružaju veličanstveni okean i čistu vodu, luksuzna odmarališta i fascinantne plaže.

Članak se nastavlja posle reklama
Maldivi

Maldivi

Kuba
Kuba je šarmantna država-ostrvo belih peščanih plaža, kristalno prozirne vode, najboljih i najlepših koralnih grebena na celom svetu i ljupkih malih radnji. Kuba ima bogatu istoriju i kulturu koju je vredno istražiti a lokalno stanovništvo i kultura su veoma prijatni i pružaju autentičan doživaljaj.

Članak se nastavlja posle reklama
Kuba

Kuba

Fidži
Fidži krije mnogo iznenađenja i idealan je za sve one koji vole i uživaju u avanturama. Pošto oko ostrva postoje veoma veliki talasi, idealno mesto je za surfovanje. Međutim, za sve one koji nisu previše zaljubljeni u surfovanje i pešačenje će biti odlična relaksacija i uzbuđenje, pošto ovo ostrvo krije mnoštvo vodopada i dragulja prirode.

Članak se nastavlja posle reklama
Fidži

Fidži

Japan
Ne postoji mesto na svetu kao što je Japan. Ovde se Istok susreće sa Zapadom, nema kulturalne raznovrsnosti i – nikada vam neće biti dosadno. Drgačija kultura, potpuno drugačija hrana, pešačenje spektakularnim planinama i naravno – Tokijo. Ukoliko volite da iskusite pravu egzotiku i različitost, obavezno posetite Japan.

Japan

Japan

Članak se nastavlja posle reklama

Grčka
Grčka je predivna, i mnogo nas je već posetilo njihovo primorje koje je poslednjih godina postalo veoma popularno za letovanje. U okviru granica Grčke postoji više od 1.400 ostrva a svega 169 je zaista naseljeno. Ukoliko žudite za odmorom, ali želite da budete i blizu kulture i istorije, posetite grčka ostrva. Osim što će vam pružiti nezaboravan odmor, moći ćete i da se pretvorite u pravog arheologa-amatera, pošto je svaki pedalj Grče poput velikog arheološkog mesta. Ovo ni ne čudi s obzirom da je Grčka – kolevka zapadne civilizacije.

Grčka

Grčka

Izvor: womanitely.com

Članak se nastavlja posle reklama