Nežan spektakl – cvetanje trešnjinog cveta u Japanu

by | January 24, 2018
Cvetanje trešnjinog cveta u Japanu

Proleće je konačno stiglo a sa njim i topliji dani, vedrije nebo i sveži pupoljci. Za ljude koji žive u Japanu dolazak proleća označava još jednu važnu stvar: početak sezone cvetanja trešnje.

Trešnjini cvetovi, ili, na japanskom, sakura, su kulturni simbol Japana. Dive im se zbog predivnih, delikatnih cvetova pastelno roze boje koji traju veoma kratko, svega nekoliko dana. Svake godine, trešnje cvetaju u talasima širom japanskih ostrva, privlačeći turiste, fotografe i lokalne stanovnike.

Cvetanje trešnjinog cveta u Japanu slika2

Članak se nastavlja posle reklama

Sezona cvetanja trešanja povezana je sa vekovima starom tradicijom pod imenom hanami koja podrazumeva male žurke ili piknike koji se odvijaju napolju kako bi se uživalo u lepoti trešnjinog cveta.

Cvetanje trešnjinog cveta u Japanu slika3

Ljudi se okupljaju ispod stabala trešnje kako bi jeli, pili, slušali muziku i zabavljali se zajedno istovremeno gledajući u masu svetlih, pastelnih, belih ili rozih latica na granama.

Članak se nastavlja posle reklama

Cvetanje trešnjinog cveta u Japanu slika4

Bez obzira da li ste u gradu ili na selu, sami ili u društvu, tokom dana ili noću, cvetanje trešnjinog cveta u Japanu je zaista spektakularan prozor koji će prijati ne samo oku nego i – duši.

Članak se nastavlja posle reklama

Izvor:  mymodernmet.com