Najbolji novi hoteli u 2023: Luksuzni i prelepi

by | September 23, 2023
Najbolji novi hoteli u 2023: Luksuzni i prelepi; žena uživa u bazenu novog luksuznog hotela

Gde ćemo sad? To je uvek glavno pitanje za ljubitelje putovanja. Saznali smo koji su to najbolji novi hoteli u 2023. koje definitivno vredi posetiti.

Koji su to najbolji novi hoteli u 2023. godini

1. Amaya

Himachal Pradesh, India

Članak se nastavlja posle reklama

Nalazi se na nekih pedsetak kilometara od d Čandigara. Ovo ruralno mesto za odmor (15 apartmana, brvnara i vila) se ugnezdilo na 25 hektara netaknutog poljoprivrednog zemljišta. Arhitekta Bijoy Jain iz nagrađivane firme Studio Mumbai odlično je odradio svoj posao i dizajnirao hotel koji se savršeno uklapa u okolinu. Više o hotelu možete se informisati na  theamaialife.com.

2. Banyan Tree AlUla

AlUla, Saudi Arabia

Članak se nastavlja posle reklama

Na dinama doline Ashar — nedaleko od arheološkog blaga Hegre — nalazi se 47 vila sa šatorima. Dizajniran od strane pariskih arhitekata AW², hotel se oslanja na beduinsku tradiciju i regionalne zanate, sa paletom koja odražava nijanse okolnih stenskih formacija. Više o hotelu možete se informisati na baniantree.com.

3. Bulgari Hotel Roma

Rome

Članak se nastavlja posle reklama

Italijanski brend nakita preuredio je zgradu iz 1930. u luksuzni hotel sa 114 soba i apartmana, a nalazi se na Piazza Augusto Imperatore. Enterijer je delo ACPV Architects Antonio Citterio Patricia Viel. U prvom planu je italijanski nameštaj, dok grandiozna bašta sadrži više od 4.500 biljaka. Više o hotelu možete se informisati na bulgarihotels.com/rome.

Članak se nastavlja posle reklama

4. Four Seasons Resort Tamarindo, México

Tamarindo, Mexico

Članak se nastavlja posle reklama

Gosti ovog pacifičkog raja naći će se uronjeni u savremeni meksički dizajn – od arhitekture (Uribe Krayer i Estudio Esterlina) do dekora (Uribe Krayer and Estudio Esterlina) do pejzaža (Mario Schjetnan). Više o hotelu možete se informisati na fourseasons.com/tamarindo.

5. Grand Hotel Son Net

Mallorca

Članak se nastavlja posle reklama

Ljubitelj španskog dizajna Lorenzo Castillo bacio je svoje nepogrešivo oko na ovo imanje iz 17. veka, ušuškano među autohtonim mediteranskim biljkama u podnožju planine Serra de Tramuntana. Klasično uređene sobe mešaju smele šare, smeđe nijanse i trikove za dekoraciju stare škole za luksuzan noćni odmor. Više o ovom luksuznom hotelu možete se informisati na sonet.es.


Ranka Bulatović

splendens/gettyimages.co.uk