NAJBIZARNIJI RESTORANI: Ručak sa mrtvima, gola večera, zabranjeno pričanje…
Da li biste večerali pored grobnica, ili bez ikakve odeće? Pogledajte listu ovih potpuno čudnih mesta.
Iako nekima probanje nove hrane u starom restoranu predstavlja doživljaj, postoje mesta u kojima se obrok pamti ceo život.
Ručak sa mrtvima
U ovom indijskom restoranu bukvalno vlada grobna tišina. Vlasnik je otvorio lokal na ivici groblja, pa je odlučio da ih zadrži i oko samih grobnica postavi stolove. Ironično ga je nazvao “Novi srećni restoran”.
Restoran na litici
Ukoliko nemate strah od visine i voleli biste drugačiji doživljaj hrane, postoji restoran Fangveng u kineskoj provinciji Hubeji. On se nalazi iznad kanjona, a sami stolovi su u pećini, tako da je pogled fantastičan.
Gola večera
Jednom mesečno, restoran u Menhetnu ogranizuje večeru kojoj možete da prisustvujete samo ako ste potpuno bez odeće. Prozori su zatamnjeni, nema vruće supe, svako donosi neki peškir ili jastuče koje stavlja na stolicu, a jedino su konobari ti koji su obučeni.
Večera u tišini
U Grinpointu u Bruklinu postoji restoran u kome je zabranjen razgovor. Vlasnik je došao na tu ideju posle nekoliko godina provedenih u budističkom hramu.
Restoran ima 25 mesta, a mesto je postalo veoma popularno, pa se rezerviše danima unapred, kako bi ljudi uživali u privilegiji uživanja u hrani bez ijednog zvuka.
Stolovi samo za jednu osobu
Ukoliko volite da jedete sami, ili jednostavno nemate odgovarajuće društvo, u Amsterdamu se nalazi restoran u kome samo postoje stolovi za jednu osobu.
Vlasnica Marina Van Gur, izjavila je da se nada da će na ovaj način razbiti predrasude koje vladaju o onima koji vole da jedu sami, odnosno da je to sasvim u redu i da nije ništa negativno.
Ekskluzivna večera na koju se čeka pet godina
Naoružajte se strpljenjem – čekanje na rezervaciju u ovom restoranu traje čak pola decenije. Nalazi se u podrumu u Njujorku, a tajna je u tome što se svaki obrok pravi isključivo od sastojaka koji su oni uzgajili.
Svaki obrok je jedinstven i dolazi iz njihove bašte, uključujući i osnovne sastojke kao što su brašno, ulje…
Cena večere je oko 200 dolara, ali vremena da skupite tu količinu novca imate na pretek.
Izvor: kurir-info.rs
Dragana Petrović, rođena 1990. godine u Nišu, je istaknuta diplomantkinja Građevinsko-arhitektonskog fakulteta, sa fokusom na urbanizam i dizajn enterijera. Od ranih dana karijere u 2014, Dragana je razvijala svoje veštine u prestižnim arhitektonskim studijima, specijalizujući se za kreiranje inovativnih i funkcionalnih životnih prostora koji odražavaju savremene trendove i potrebe. Njena stručnost je dodatno obogaćena radom kao freelance konsultant za enterijer, gde je stekla reputaciju za detaljno osmišljavanje prostora sa naglaskom na održivost i estetiku.