MISTERIOZNI PACIFIK: U dubinama otkrivena nepoznata crvena svetlost (VIDEO)

by | September 11, 2014
Crvena svetlost

Vreme je bilo idealno, bez oluje ili munja, tako da crvena svetlost nije proizišla zbog toga. Kako smo se približavali svetlost je bila sve jača, a odbijajući se o oblake stvorila je zastrašujući prizor – ispričao je pilot aviona koji je zabeležio neobičnu svetlost.

Na letu Boinga 747/8 iz Hong Konga za ALjasku piloti su snimili misterioznu crveno-narandžastu svetlost na površini Pacifičkog okeana.

Čudesni prizor uočen je tokom petosatnog leta, blizu ruskog poluostrava Kamčatka. Pilot i kopilot posumnjali su da se radi o nekoj vrsti podvodnog vulkana.

Kod Kamčatke, negde iznad Pacifika dogodila mi se najčudnija stvar u karijeri. Vreme je bilo idealno, bez oluje ili munja, tako da crvena svetlost nije proizišla zbog toga.

Kako smo se približavali svetlost je bila sve jača, a odbijajući se o oblake stvorila je zastrašujući prizor. I sve to usred ničega – rekao je pilot, Holanđanin, van Heist.

Crvena svetlost

Crvena svetlost

On je dodao da je jedino objašnjenje mogla da bude pomorska eksplozija vulkana koja se, kako su procenili, dogodila pola sata pre no što je avion naišao iznad ove oblasti.

Upravo zbog toga, piloti su se plašili vulkanske prašine, ali, srećom, nisu je primetili. Čitav slučaj prijavljen je kontroli leta zadoženoj za taj region i pokrenuta je istraga.

Pogledajte video:

Izvor: telegraf.rs