Najukusniji sataraš: Ručak gotov za pola sata (video)

by | September 1, 2023
Najukusniji sataraš: Ručak gotov za pola sata
Sezona crvenih paprika je u punom jeku pa bi bila prava šteta da je ne iskoristite maksimalno. Napravite najukusniji sataraš. Imamo fenomenalan recept.
Postoji više načina na koje možete pripremiti sataraš. Tačnije – koliko domaćica, toliko je i recepata.

Najukusniji sataraš čuva liniju

Bez sataraša se ne može zamisliti letnja i ranojesenja trpeza. Lako se priprema, preukusan je. I slobodno ga jedite ako ste na dijeti jer sadrži malo kalorija. Može se konzumirati kao obrok ili kao prilog. Odlično se slaže s mladim i sa feta sirom.

Da biste pripremili bakin sataraš, možete koristiti paprike babure ili crvenu papariku šilju, šta više volite. A možete ih i kombinovati. U ovo jelo se ne dodaje voda, nego se povrće krčka u sopstvenom soku, dok ne omekša.

U sledećim videu možete videti jedan od načina za pripremanje sataraša:

Kako se priprema najukusniji sataraš

Sastojci:

  • 1 kg paprika babura ili crvene paprike šilje
  • 500 grama paradajza
  • 2 glavice crnog luka
  • 100 grama slanine
  • pola kašičice masti
  •  kašičica mlevene crvene paprike
  • malo tucane crvene ljute paprike
  • so i biber po ukusu

Priprema:

  1. Operite paprike. Uklonite semenke i isecite ih na komadiće.
  2. Operite i oljuštite paradajz, a zatim ga isecite na komadiće.
  3. Isecite slaninu na kockice i sipajte u šerpu. Dodajte mast i zagrevajte na srednjoj temperaturi. Pržite slaninu sve dok ne porumeni.
  4. Dodajte luk isečen na kriške i dinstajte sve dok ne postane staklast, to jest dok ne omekša.
  5. Dodajte isečenu papriku, promešajte i poklopite. Pustite da se krčka peatnaestak minuta uz stalno mešanje.
  6. Zatim dodajte paradajz, melevenu papriku i ljutu papriku, i kuvajte otklopljeno oko 20 minuta, dok paprike ne omekšaju i tečnost malo uvri.
  7. Posolite i pobiberite po ukusu.
  8. Nakon par minita sklonite s vatre. Po željim možete dodati malo seckanog svežeg peršuna, bosiljka, korijandera…

Prijatno!

Napomena: U staraš možete dodati i kobasicu, ako volite. Samo je isecite na kolutove i  dodajte desetak minuta pre kraja kuvanja. Ako je kobasica ljuta, izostavite tucanu ljutu papričicu. Ili ne – sve zavisi od ukusa.


ArtCookStudio/gettyimages.co.uk