Zgrada za milijardere – luksuzni neboder sa liftovima za kola

by | January 18, 2014
Luksuzni Porše neboder

Oni dovoljno bogati da sebi priušte život u Porše dizajn tornju su ujedno i dovoljno bogati da imaju mega-skup automobil, ili pak dva, koji su dovoljno vredni da se specijalnim liftom za automobile dovezu do penthausa svog vlasnika i tamo parkiraju. 

Luksuzni Porše neboder slika 2Luksuzni Porše neboder slika 3

Porše dizajn toranj nalazi se u Majamiju, u SAD-u. Zgrada ima 60 spratova i pogled na okean.

Luksuzni Porše neboder slika 4

Dizajnirana je za mega-bogate, sa 132 apartmana od kojih svaki ima sopstvenu garažu za 2-4 automobila na svakom spratu. 3 lifta za automobile su na raspolaganju stanarima ove zgrade.

Luksuzni Porše neboder slika 5

Luksuzni Porše neboder slika 6

Stanari svoje ljubimce mogu parkirati u staklenim garažama koje im ostavljaju mogućnost da se iz sopstvenog stana dive automobilima. Posebna služba je zadužena za čišćenje i održavanje automobila.

Luksuzni Porše neboder slika 7

Svaki stan uključuje ogroman balkon sa bazenom i kuhinjom napolju, a zajedničke prostorije uključuju spa, sobu za igru, bioskop i ogromni salon sa pogledom na okean.
Već 22 milijardera (koji predstavljaju oko 2% najbogatijih ljudi na svetu) su rezervisali apartmane u ovoj zgradi koja će biti gotova 2016. godine.

Luksuzni Porše neboder slika 8

Stanovi koštaju od $4.8 do $32.5 miliona, a građenje je iznosilo čitavih $214 miliona, što ujedno predstavlja i najveći zajam uzet u SAD od kada je počela recesija.

Izvor: weburbanist.com