Za vrele dane u Meksiku

by | 26 jula, 2014
Hotel u Meksiku

Hotel Anticavilla nalazi se u Meksiku i dizajnirala ga je firma BGP Arquitectura. Hotelski prostor je prepun karaktera od rustičnih izloženih zidova od cigle preko oslikanih murala od poda do plafona do bogate vegetacije.

Projekat je iskoristio pogodnosti lokacije sa starom dvospratnom kućom i materijalom od razrušenih zgrada iz 18 veka. Spavaće sobe, poslovni centar i spa koriste postojeću strukturu sa implementacijom savremenih elemenata u postojeću konstrukciju.

Hotel u Meksiku slika2

Hotel u Meksiku slika2

Pored već postojećeg objekta izgrađeno je novo savremeno krilo u kojem je smešten restoran. Svaka soba nazvana je prema različitim italijanskim slikarima iz 20 veka i prema tome je svaka boja u drugačijoj boji.

Hotel u Meksiku slika3

Hotel u Meksiku slika3

Hotel u Meksiku slika4

Hotel u Meksiku slika4

Nova zgrada je u kontrastu naspram stare, velika betonska ploča koja ima potporne čelične stubove. Ova ploča kreira zaklon u restoranu koji je otvoren prema bašti.

Hotel u Meksiku slika5

Hotel u Meksiku slika5

Hotel u Meksiku slika6

Hotel u Meksiku slika6

Visina betonske ploče daje poseban prostor baru i servisnom delu restorana, a na samoj ploči nalaze se dva apartmana. Bašta je dizajnirana korišćenjem različitih boja cveća u različitim sezonama.

Izvor: homedsgn.com


Tags: