Uživajte u kulinarskim umećima na nebu iznad Brisela

by | August 29, 2013
Večerajte na nebu iznad Brisela

Večerajte na nebu iznad Brisela da biste osetili čari vrhunske nacionalne kuhinje. „Večera na nebu“ je događaj koji je omogućio da više od 600 gostiju u Briselu osete čari prvoklasne belgijske kuhinje.

Večera na nebu iznad Brisela

Nakon Pariza, Londona, Dubaija, Las Vegasa, Sidneja i Monaka, kompanija „Dining Event“, specijalizovana za organizovanje kulinarskih manifestacija, izabrala je prestonicu Belgije za jedno od mesta održavanja prošlogodišnjeg ekskluzivnog festivala hrane „Brusselicious 2012“.

Leteći restoran iznad Brisela

Kao što se i očekivalo, „Večera na nebu“ u okviru festivala „Brusselicious 2012“ bila je gastronomski događaj koji oduzima dah.

Tokom četiri nedelje, od 4. juna do 1. jula, gosti su boravili u letećem restoranu na visini od 30 m iznad neke od četiri ključne turističke lokacije grada.

Svake nedelje jedna od lokacija bila je organizator „Večere na nebu“, a svakog dana po jedan od sedmorice glavnih kuvara brinuo se za ukusan ručak i dve večere za 22 gosta visoko na nebu iznad Brisela.

Gastronomske čarolije iznad Brisela

Iznad gradske Kraljevske palate (4-10. juna), Atomijuma (11-17. juna), šetališta oko muzeja Cinquantenaire (18-24. juna) i parka Bois de la Cambre (od 25. juna do 1. jula), u ovom restoranu na nebu služena su jela sedmorice renomiranih briselskih kuvara: Iva Matanja, Lionela Rigolea, Paskala Devalkenera, Đovanija Bruna, Davida Martina, Luiđija Čičirjeloa i Patrika Vandekasarija.

Pored ove, postoje i druge festivalske atrakcije koje obuhvataju obrok u gurmaskom tramvaju, džinovske skulpture od čokolade i prokelja, kao i organizovane izlete u cilju potrage za najboljim pomfritom u gradu.

Večera na nebu iznad Brisela

Mora se pomenuti i ono najinteresantnije: naime, celokupan koncept „Večera na nebu“, upravo u Belgiji 2004. godine, osmislio je lokalni preduzetnik David Gila. Od svojih skromnih početaka, fenomen „Večera na nebu“ proširio se na više od 35 zemalja, pri tome je organizovno više od 1.000 događaja.

Prvobitno namenjen organizovanju poslovnih zabava, koncept danas obuhvata sve – od klabinga do venčanja na nebu.

Izvor: extravaganzi.com


Tags: