Udobnost crvenog enterijera

by | March 8, 2018
Udobnost crvenog

Ova kuća opremljena je nameštajem i detaljima koje su potpisala velika imena svetskog dizajna. Prostorom dominira crvena boja, a njegovi delovi podsećaju na pedesete godine, iz kojih nas u sadašnjost vraćaju autentični i vrlo moderni detalji.

Na slici su set okruglih stočića, crna stolica zaobljenih ivica i jedna slična pored radnog stola.

Udobnost crvenog slika 2

Ovi elementi ublažili su postojeće oštre linije u prostoriji. Mali radni kutak deluje veoma elegantno i udobno. Desno vidimo mini-dušeke različitih dimenzija koji zajedno čine veliki divan.

Udobnost crvenog slika 3

Centralno mesto u kuhinji zauzima radno ”ostrvo” sačinjeno od inox čelika u koje je ugrađen šporet.

U produžetku je sto takođe od inox čelika, namenjen brzom konzumiranju hrane. Frontovi kuhinje su lakirani ili od satiniranog stakla, dok su ivice obložene aluminijumom. Stolice i sto su od tikovine dok je luster obložen papirom.

Udobnost crvenog slika 4

Trpezarija je moderno opremljena sa stolicama od čelične mreže, dizajn Harryja Bertoia. U prvom planu je klupa neobičnog oblika, nalik na harmoniku.

Udobnost crvenog slika 5

Reč je o modelu koji je na milanskom sajmu pobrao brojne pohvale. Ogledalo je u obliku štoka, a vrata su od stakla.

U centralnom delu kupatila je crvena kada sa hidromasažerom. S obe strane su lavaboi sa interesantnim slavinama, a na podu je prostirka od tikovine.

Udobnost crvenog slika 6

Ambijent osvetljavaju tri viseće lampe. Tu je i ogledalo neobičnog oblika koje preseca sliku posmatrača. Na fotografiji vidimo bračni krevet sa tapaciranim uzglavljem i noćnim ormarićima u funkciji svetlećih tela.

Udobnost crvenog slika 7

Na krevetu je svilena posteljina u dve nijanse crvene boje.

Udobnost crvenog slika 8

Vidimo orman od sirovog drveta koralno crvene boje koji se odlično uklapa sa lakiranom foteljom. Sa strane je plastična lampa u obliku klesanog stuba.

Tekst: Eleonora Crisci
Foto: Enrico Conti