Top 10 najlepših ostrva na svetu I

by | November 13, 2013
Kukova ostrva

Iako smo na pragu sezone tmurnih i hladnih dana, ništa nas ne sprečava da bar maštamo o odmoru iz snova na, recimo, nekom od ovih prelepih ostrva, koja neizostavno treba i posetiti.

Kukova ostrva

Na ovim dalekim ostrvima, u sastavu Novog Zelanda, naći ćete sve što vam je potrebno za savršen odmor: plavo nebo, kristalno bistru vodu, beskrajne peščane plaže, netaknutu prirodu, kao i hotele sa vrhunskom uslugom.

Novi Zeland

Andamani

Andamanska ostrva ili Andamani čine grupu ostrva u Indijskom okeanu, između Bengalskog zaliva na zapadu i Andamanskog mora. Jedina su ostrva u Indiji sa aktivnim vulkanima.

Pi Pi, Puket i Krabi – samo su neke od čuvenih destinacija ove bajkovite grupe ostrva, poznate po prelepim peščanim plažama, morskim hridima i pećinama.

Andamani

Sent Kits i Nevis

Ostrva Sent Kits i Nevis deo su arhipelaga Malih Antila u Karibima i zajedno čine federalnu državu.

Ova karipska ostrva naročito su popularna među slavnima jer nude luksuzna odmarališta, ali nisu pretrpana pa su stoga savršena za odmor i opuštanje.

Sent Kits i Nevis

Santorini

Ovo vulkansko ostrvo u Egejskom moru jedno je od ostrva grupacije Kiklanda. Poznato je po prelepim belim građevinama, hridima i morskom plavetnilu koje ga okružuje čineći nezaboravan predeo.

Santorini je jedno od najživopisnijih, najpoznatijih i turistički najposećenijih ostrva na svetu.

Santorini

Belize

Belize je mala tropska ostrvska država u Centralnoj Americi, smeštena između Meksika i Gvatemale u Karipskom moru. Nudi sve što je jednom zahtevnom posetiocu potrebno: prirodne lepote, bogatu majansku kulturnu istoriju, kristalno čistu vodu i bele peščane plaže.

Pravi je raj za ronioce jer se duž obale prostire veličanstveni koralni greben, a ostrvo je takođe poznato po fascinantnom čudu prirode – podvodnoj pećini zvanoj Velika plava rupa.

Belize

Izvor: placestoseeinyourlifetime.com