Neobična planinska kuća u Portugalu – ljubav na prvi pogled

by | October 7, 2013
Planinska kuća

Ovo je kućica u koju se zaljubljuje na prvi pogled. Njena arhitektonska rešenja ‘pozajmljena’ su iz kamenog doba, a kuća se nalazi u mirnom, pastoralnom planinskom predelu Portugala.

Kuća je prepoznatljiva po impresivnoj kamenoj spoljašnjosti, a očaravajući utisak pri pogledu na nju upotpunjuju beskrajne prostrane travnate površine brda i dolina kojima je okružena.

Planinska kuća u Portugalu Kamena kuća u Portugalu

Uprkos neobičnom i nepravilnom obliku, kuća je opremljena tradicionalno. Pločasti krov i šarmantni prozori savršeno naglašavaju hipnotišući izgled kuće.

Kamena kuća Neobična kuća

Ova planinska kućica, zaista jedinstveno i intrigantno osmišljena, pomalo podseća na kuću porodice Flinston. Nadamo se da njen enterijer nije kao u kući Flinstonovih, likova iz popularnog crtaća, koji su ipak živeli u drugom vremenu.

Kuća od kamena Unutrašnjost kuće

Mora da nije lako opremiti enterijer kućice kao što je ova, jer njen nameštaj mora biti pre svega udoban. Bilo bi interesantno stvoriti izražen kontrast između jednostavne spoljašnjosti i moderne, sofisticirane unutrašnjosti.

Neobična kuća od kamena

Mesto na kojoj se nalazi kuća idealno je za relaksaciju i oslobađanje od stresa, i predstavlja savršeno utočište od gradske vreve i užurbanosti.

Izvor: homedit.com


Tags: