Veličanstvena vila u kojoj će živeti Tom Ford

by | March 17, 2023

Čini se da Tom Ford ima novca za bacanje jer je nedavno dodao novi dodatak svom stambenom portfoliu – veličanstvena vila od 72,5 miliona dolara.

Veličanstvena vila u kojoj će živeti Tom Ford

Najmanje 1,1 milijardu dolara će profitirati nakon što je modni dizajner prodao ugovor vredan 2,8 milijardi dolara. Dogovor da proda svoj istoimeni modni i kozmetički brend kompaniji Estée Lauder pruža Tom Fordu novi život. Sada će, bez sumnje, imati mnogo slobodnog vremena da se posveti svojim imanjima, kao i svom sinu Jack-u.

veličanstvena vila

Dakle, Tom Ford je kupio imanje od 10 175 m² od Rob Heyvaert, osnivača investicione firme Motive partners. Rob je kupio imovinu u avgustu 2021. za 50,8 miliona dolara. S obzirom da je Tom izdvojio preko 21,6 miliona dolara više za imovinu, ne sumnjamo da je Heyvaert potrošio ozbiljnu sumu novca na renoviranje. Svakako, s obzirom na Ford-ov besprekoran ukus i izbirljivu reputaciju, očekivali bismo da dizajn enterijera nije ništa manje od savršenstva.

Sa arhitekturom Daniel Kahan i enterijerom Penelope Irwin, luksuznu vilu sa pet spavaćih soba i sedam kupatila izgradili su Jim Held i Kenn Karakul 2016. godine. Nalazi se u raskošnoj oblasti u blizini lagune Lake Worth. Ovaj veličanstveni kompleks ima dve jednospratne kuće na parceli od 0,96 ari. Opisan kao „klasičan, ali moderan“, dom ima raskošne i savremene karakteristike kao što su visoki plafoni, podne daske od hrasta i brojna francuska vrata koja se otvaraju do besprekornog dvorišta.

Ova veličanstvena vila je ekološki-prihvatljiva

Okružen palmama, vrt ima pejzaž koji je uredio Mario Nievera i otvoreni prostor koji uključuje bazen i uređen prostor za zabavu. Držeći se elegantne palete bele boje za unutrašnjost i eksterijer, dom je ipak više od bele vile. Opremljena je ekološki prihvatljivim dodacima (230 skrivenih solarnih panela za apsorpciju toplote, ventilacija svežeg vazduha i sistemi za sakupljanje i prečišćavanje vode). Zbog toga je ova vila i luksuzna i vrlo moderna.

Fordova reputacija za probirljivost i njegovo nepokolebljivo oko za stilom bez sumnje će uticati da postane loš raskošnija. Možemo samo da zamislimo kolekciju savremene umetnosti koju će prikazati u kući (Fordova kolekcija uključuje dela umetnika Andy Warhol, Andy Warhol, Ad Reinhardt i Ellsworth Kelly).

Zaigurno je opravdao svoje ime ovom kupovinom i nestrpljivo čekamo da luksznoj vili da svoj lični pečat.

Miljana Momirović

Mike Coppola/Staff/GettyImages