Silvio Berluskoni: Raskošne rezidencije bivšeg italijanskog premijera

by | November 26, 2013
Raskošne rezidencije bivšeg italijanskog premijera

Kontroverzni italijanski političar uživa u svom bogatstvu od 6,2 miliona dolara kupujući prelepe vile širom sveta.

Jedna od njih je vila Belvedere. Sagrađena je u 19. veku, nalazi se u blizini Milana, a trenutno u njoj živi nekadašnja Berluskonijeva supruga Veronika Lario sa decom. Vrednost ove prelepe vile procenjena je na 86 miliona evra.

Rezidencija Costa Smeralda

Rezidencija Costa Smeralda nalazi se na ostrvu Sardinija i obuhvata vilu Certosa, veoma popularnu u svetskim medijima zbog kontroverznih zabava koje je Berluskoni svojevremeno u njoj priređivao.

Rezidenciju je kupio 1988. godine za 450 miliona evra, a današnja procenjena vrednost iznosi 580 miliona.

Luksuzna rezidencija na ostrvu Antigva

Luksuzna rezidencija na ostrvu Antigva omiljeno je odmaralište Silvia Berluskonija. Ostrvo obiluje vegetacijom, a krase ga i prelepe egzotične plaže. U blizini njegove vile  kutak za odmor pronašle su i zvezde poput Opre Vinfri, Đorđa Armanija, Erika Kleptona.

Vila Blue Horizon

Na Bermudskim ostrvima nalazi se još jedna raskošna nekretnina bivšeg italijanskog premijera. Reč je o vili Blue Horizon, vrednoj sedam miliona američkih dolara. Prvi Berluskonijev komšija ovde je gradonačelnik Njujorka Majkl Blumberg, čija se vila nalazi u neposrednoj blizini.

Vila Correnti

Vila Correnti smeštena je uz prelepo jezero Mađore na severu Italije, a njen prvi vlasnik bila je porodica Karavolja. Kuća poseduje heliodrom, mnoštvo unikata i pruža nesvakidašnji mir.

Vila San Martino

Silvio Berluskoni ipak najviše boravi u vili San Martino, koja se nalazi u mestu Arkore, nedaleko od Milana. Rezidencija poseduje nekoliko spavaćih soba, biblioteku, bazen, teniski teren i okružena je prelepim zelenilom.

Izvor: bornrich.com